Freesync nedir? Nasıl aktif edilir?

Şu FreeSync olayını anlamadım şimdi ben örnek veriyorum Csgo'da 100FPS alıyorum monitörüm 60Hz bunu açmama gerek varmı? Veya Csgo'da 60FPS alıyorum ama monitörüm 144Hz açmama gerek varmı? Ne gibi durumlarda açmamız lazım?

Şu FreeSync olayını anlamadım şimdi ben örnek veriyorum Csgo'da 100FPS alıyorum monitörüm 60Hz bunu açmama gerek varmı? Veya Csgo'da 60FPS alıyorum ama monitörüm 144Hz açmama gerek varmı? Ne gibi durumlarda açmamız lazım?

Çok basit bir dille anlatmaya çalışacağım. @Fjallsárlón Yorumu üzerine benimde dikkatimi çekti. Özellikle FPS oyunlarında ben bu Sync teknolojisini neden açıyorum diye sorgulattı. Kesinlikle adam haklı beeylerr :)
Monitörün tazeleme hızının 60 oldugunu varsayalım. Sync aktifleşince ekran kartı monitörün yenileme hızı kadar kare çiziyor. Ama sen atıyorum 120 FPS alıyorsun geri kalan kareleri görmediğin için oyun hem yavaş geliyor hemde farkında olmadan kare atlıyorsun. Bu yüzden PC'yi aşırı zorlayan oyunlarda veya FPS sabitlediğimiz oyunlarda açmak en mantıklı seçim olacaktır. Ben denedim Özellikle CS GO'da açılmamış hali daha tepkisel ve daha hızlı. Umarım anlatabilmişimdir. İyi forumlar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı