Vikipedi'de nasıl moderatör olabilirim?

Basic human

Centipat
Kek günü
Katılım
5 Haziran 2022
Mesajlar
131
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Başlık gayet açık, cevaplarınızı beklemekteyim. Bu konuda bilgili arkadaşlar ilgilenirse sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Vikipedi'de moderatör diye bir mevki yok. Beyaz Liste, Hizmetli, Arayüz yöneticisi, Devriye gibi mevkiler var. Hepsinin ayrı ayrı yetkileri mevcut. Mesela beyaz liste olan kullanıcıların yaptığı değişiklikler otomatik olarak onaylanır. Değişikliklerin onaylanması için beklenmesine gerek kalmaz. Beyaz liste olabilmek için biraz katkıda bulunman lazım. Mesela 200-300 değişiklik gibi. Sonra başvurup olabiliyorsun. Diğer roller için de başvurman lazım.
 
Vikipedi'de moderatör diye bir mevki yok. Beyaz liste, hizmetli, arayüz yöneticisi, devriye gibi mevkiler var. Hepsinin ayrı ayrı yetkileri mevcut. Mesela beyaz liste olan kullanıcıların yaptığı değişiklikler otomatik olarak onaylanır. Değişikliklerin onaylanması için beklenmesine gerek kalmaz. Beyaz liste olabilmek için biraz katkıda bulunman lazım. Mesela 200-300 değişiklik gibi. Sonra başvurup olabiliyorsun. Diğer roller için de başvurman lazım.

200-300 değişikliğin hepsi onaylanmış olmalı mı yoksa hepsi sonradan onaylanmasa da beyaz listeye başvuru hakkım doğuyor mu?

İkinci sorum: Hizmetli, arayüz yöneticisi ve devriye kavramlarını da açıklamanızı rica ediyorum.
 
1) Onaylanması şart değil diye biliyorum. Ayrıca her türlü başvurabilirsin. 200-300'ü örnek olarak verdim. Ben 100-150 civarı değişiklikte beyaz liste olmuştum. Eğer pozitif katkıda bulunursan hizmetliler seni sen başvurmadan beyaz liste yapabilir.

2) Hizmetliler, sayfa silebilir, koruma altına alabilir veya kullanıcı engelleyebilir. Devriyeler onaylanmamış değişiklikleri (beyaz liste olmayıp düz kullanıcı olanların yaptığı değişiklikler) onaylayabilir. Bütün kullanıcı rolleri hakkında bilgi şurada var: Vikipedi:Kullanıcılar - Vikipedi
 

Geri
Yukarı