VirtualBox bellek read olamadı hatası

Makaleler
3
Yer
Ordu/Perşembe
İyi akşamlar. Sanal makinemi ne zaman yeniden başlatmak istesem sürekli aşağıda koyacağım resimdeki hatayı alıp duruyorum. Önceki çöp bilgisayarımda bile böyle hatalar almıyordum. Bunun çözümü nedir? Ne yapmalıyım?

Not: Windows 7 yüklüyorum çünkü biraz nostalji yaşayasım geldi yüklemek istedim. ISO dosyam hatasızdır tamamen çünkü aynı ISO dosyasıyla bilgisayarıma format atmıştım.

Ekran görüntüsü 2021-01-22 182551.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi akşamlar. Sanal makinemi ne zaman yeniden başlatmak istesem sürekli aşağıda koyacağım resimdeki hatayı alıp duruyorum. Önceki çöp bilgisayarımda bile böyle hatalar almıyordum. Bunun çözümü nedir? Ne yapmalıyım?

Not: Windows 7 yüklüyorum çünkü biraz nostalji yaşayasım geldi yüklemek istedim. ISO dosyam hatasızdır tamamen çünkü aynı ISO dosyasıyla bilgisayarıma format atmıştım.

Eki Görüntüle 848143

Bilgisayarınız da sanallaştırma aktif değil ya da yok. Aktif edin eğer aktif olmuyorsa çift işletim sistemine geçin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videodan bahsettiğim çift işletim sistemini yapabilirsiniz.

Bilgisayarınız da sanallaştırma aktif değil ya da yok. Aktif edin eğer aktif olmuyorsa çift işletim sistemine geçin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videodan bahsettiğim çift işletim sistemini yapabilirsiniz.

Aktif. Eğer aktif olmasaydı x64 yükleyemezdim.
Benim şimdiki çöp bilgisayarımda da var ara sıra oluyor. Nedenini bilmiyorum . Takipteyim
Önceki bilgisayarımda 2 gb RAM vardı yetmiyordu. 4 gb'a upgrade ettiğimde çözülmüştü ama şu anki bilgisayarımda 8 gb RAM var ama nedense bununla karşılaşıyorum ne yetmiyor olabilir ki?
VMware ile deneyin.
Virtualbox'dan farkı nedir hocam?

Aktif. Eğer aktif olmasaydı X64 yükleyemezdim.

Önceki bilgisayarımda 2 GB RAM vardı yetmiyordu. 4 Gb'a upgrade ettiğimde çözülmüştü ama şu anki bilgisayarımda 8 GB RAM var ama nedense bununla karşılaşıyorum ne yetmiyor olabilir ki?

VirtualBox'dan farkı nedir hocam?

Bende aktif değil ama 64 Bit işletim sistemi mevcut. İşlemciniz desteklese bile BIOS üreticiniz desteklemiyor olabilir.

Bende aktif değil ama 64 Bit işletim sistemi mevcut. İşlemciniz desteklese bile BIOS üreticiniz desteklemiyor olabilir.
Aslında destekliyor olması lazım. Önceki berbat bilgisayarım bile bu hatayı vermezdi yeniden başlatmada. Anlamadım gitti. Sadece yeniden başlatırken sorun var geri kalanı düzgün çalışıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı