VirtualBox dosyasında trojan çıktı

TheEnxs

Centipat
Makaleler
1
Daha fazla  
VirtualBox'ta Windows 10'a girdikten bir müddet sonra Kaspersky'dan böyle bir bildirim geldi. Bildirimi görür görmez bilgisayarı temizle ve yeniden başlata bastım. Ondan sonra Kaspersky'dan tam tarama yaptım ama bir şey görmedi. Raporlara baktığımda uyarıyı gördüm ve biraz incelediğimde doğruluk oranında tam yazdığını gördüm. Bu beni gerçekten endişelendiriyor. İnternette arattığımda ciddi bir sorun olabileceği; RAT veya trojan olabileceğini gördüm. Bilgisayarımı temizlemek için format atmak yeterli olur mu? Bu gerçekten bir virüs mü? Nasıl virüs bulaştı? Sanal makinede yaptığım bir işlem nasıl bilgisayarıma bulaşabilir?

1757070776967.png

1757070755246.png

Son düzenleyen: Moderatör:
VirtualBox'ta Windows 10'a girdikten bir müddet sonra Kaspersky'dan böyle bir bildirim geldi. Bildirimi görür görmez bilgisayarı temizle ve yeniden başlata bastım. Ondan sonra Kaspersky'dan tam tarama yaptım ama bir şey görmedi. Raporlara baktığımda uyarıyı gördüm ve biraz incelediğimde doğruluk oranında tam yazdığını gördüm. Bu beni gerçekten endişelendiriyor. İnternette arattığımda ciddi bir sorun olabileceği; RAT veya trojan olabileceğini gördüm. Bilgisayarımı temizlemek için format atmak yeterli olur mu? Bu gerçekten bir virüs mü? Nasıl virüs bulaştı? Sanal makinede yaptığım bir işlem nasıl bilgisayarıma bulaşabilir?

Eki Görüntüle 2569373

Eki Görüntüle 2569372

Sanal makinede virus denerken sanal+ana bilgisayarın interneti kapalı olmalı, değilse geçebiliyor. Bir ara bunları ceken bir YouTuber'dan duymuştum.

Sanal makinede virus denerken sanal+ana bilgisayarın interneti kapalı olmalı değilse geçebiliyor bir ara bunları ceken bir YouTuber'dan duymuştum.

Olabiliyor. Aynı virus bende de ortaya cikti ama şöyle: Ben executer indirmiştim hile için bende de trojan bulmuştu ve şu an Windows Update kısmı hata veriyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Özellikle virüs indirmedim internet bağlantısı vardı kurs gereği dark web'de dolaşıyordum. Asıl sorun bundan nasıl kurtulacağım.

Özellikle virüs indirmedim internet bağlantısı vardı kurs gereği dark web'de dolaşıyordum. Asıl sorun bundan nasıl kurtulacağım.
Ben bitdefender indirdim öyle sildim sende kaspersky var yani sen bilirsin.

Kanka yeniden başlatlı seçeneği yap.

VM Escape dediğimiz özel exploitlerle zararlının ana makineye sıçraması teknik olarak mümkün olsa da çok nadir olan bir şey bu ve senin üzerinde kullanılacağını da sanmam. Hem VM'de de bir dosya indirmediğini söylemişsin. Zaten normal şartlar altında Kaspersky'ın VM'deki dosyalara erişememesi ve karışmaması lazım. Bence bu durumda Kaspersky sapıtmış. Ciddi bir şey olduğunu düşünmüyorum. Farklı bir antivirüs ile tarama yap temiz çıkarsa sorun yoktur.

Ben antivirüslerin bu durumu nasıl engellediğini düşünüyordum engelleyemiyorlarmış. Sanal belleği taramış ondan başında MEM: var ve VirtualBox içinde virüs çalıştırmış veya zararlı site açmış olabilirsin darkweb'de. olabilirsin. Bu durumu gelişmiş ve sanal belleği tarayan antivirüsler nasıl fark ediyor diye merak ediyordum edemiyormuş.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı