VirtualBox için ayrı bir server kasası yapmak

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Şirket ne verirse.
Meslek
Information Technology
Arkadaşlar merhaba, daha önce buna benzer konular açılmış olsa da ben sorunumu çözemedim. VirtualBox ile kendime sanal bir şirket kurup kendimi geliştirmek istiyorum.

Elimde şirkete ait 6 GB RAM, Intel i3 5. nesil işlemci ve NVIDIA GeForce 920Mli Acer laptop var.
İnternet bağlantım çok iyi ancak şirket ağı olduğu icin o ağ ve server üzerinde pratik yapamam diye düşünüyorum.

Öncelikle amacımı netleştireyim;
Masaüstüne VirtualBox'da sanal bilgisayarlar ekleme yapabilmek, Microsoft server 2016 kurmak.
Laptopum ile bu kasayı entegre etmek ve şirket ağına çok bulaşmadan kendi sanal ortamımı yaratmak.

Sorunlar özetim;
Laptopum da bulabileceğim kasalar da çok iyi değiller.
Ağ konusunda bilgisizim.
Kendi bilgisayarım ve internetim olmadığı için bunları şirkette yapmak zorundayım.

Şimdiden teşekkürler.

Elinizdeki kaynaklar maalesef yetersiz. 16 GB RAM ve i5'li bir bilgisayar edinin. Daha sonra VMware workstation ile sanal makineler kurup server kurulumu yaparak pratik yaparsınız. Bunun yanında Udemy'den sistem ve network kursları alıp öğrenebilirsiniz.

Elinizdeki kaynaklar maalesef yetersiz. 16 GB RAM ve i5'li bir bilgisayar edinin. Daha sonra VMware workstation ile sanal makineler kurup server kurulumu yaparak pratik yaparsınız. Bunun yanında Udemy'den sistem ve network kursları alıp öğrenebilirsiniz.

Yakında bilgisayar alacağım ancak donanımımın yetersiz olmasından da bir şeyler öğrenilebilir diye düşündüm. Bir kasayı işin içine eklemek istemiştim, 8 GB RAM Intel i3 5. nesil kullanılmayan bir kasa buldum şirkette. Sizce onu da işin içine katamaz mıyım? Bu arada teşekkür ederim tavsiyeniz için, halihazırda bir kursa devam ediyorum şu anda ancak sanal bilgisayarlar kısmına geldiğimde böyle bir sorunum olduğu için devam edemedim.

Sanal makinelere RAM ve CPU çekirdeği gibi belli bir sistem kaynağı ayırmanız gerekecek o yüzden 8 GB RAM ve i3 işlemci yetersiz kalabilir. Windows'un kendisi zaten en az 2 GB RAM kullanıyor. Geriye 5-6 GB kalıyor i3 işelmcide de sanırım 2 çekirdek vardı yani sanalda Windows Server kurarsınız belki 1 tane de client Windows 10 kurarsınız ama bundan fazlasını kursanız bile kasmaya başlayacaktır.

Yine de yeni bilgisayar alana kadar boş durmak yerine server rollerini öğrenmek adına ufak kurulumlar yapabilirsiniz bunla.

Sanal makinelere RAM ve CPU çekirdeği gibi belli bir sistem kaynağı ayırmanız gerekecek o yüzden 8 GB RAM ve i3 işlemci yetersiz kalabilir. Windows'un kendisi zaten en az 2 GB RAM kullanıyor. Geriye 5-6 GB kalıyor i3 işelmcide de sanırım 2 çekirdek vardı yani sanalda Windows server kurarsınız belki 1 tane de Client Windows 10 kurarsınız ama bundan fazlasını kursanız bile kasmaya başlayacaktır.

Yine de yeni bilgisayar alana kadar boş durmak yerine server rollerini öğrenmek adına ufak kurulumlar yapabilirsiniz bununla.

Bunun farkındayım bu yüzden laptopun yanına kasa ekledim bunları kasada açıp laptoptan yönetemez miyim?

Konuyu yeterli ağ teknolojisi bilgisine sahip olmadığım için açmışım :) Sunucumu farklı bir bilgisayarda kurup başka bir bilgisayardan da sanal bilgisayarları kurdum ve domainde birleştirdim. Böyle bir ihtiyacı olacak kaç kişi olur bilmem ama sorunumu bu şekilde çözdüm konu kapanabilir.

Not; cahillik başa dert.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı