Çözüldü VirtualBox Linux Mint tam ekran olmuyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

393654

Kilopat
Makaleler
1
Merhabalar, yaklaşık yarım saat kadardır VirtualBox üzerinden Linux Mint kullanıyorum ve bir türlü tam ekran yapamadım. Youtube'da bu yöntemi göstermiş herkes ama bende bu yöntem işe yaramıyor. Bir çözümü var mıdır, yardım ederseniz çok sevinirim. Şimdiden Teşekkürler.

Eki Görüntüle 1102650
Eki Görüntüle 1102652

Çözüm
Aşağıdaki komutu uçbirimde çalıştırarak misafir eklentilerini kur, sonra sanal sistemi yeniden başlat.

Kod:
LC_ALL=C apt update ; sudo apt install virtualbox-guest-dkms
Sanal makine üzerinden ana ekran çözünürlüğünüzü (çoğunlukla 1366x768, 1920x1080) ayarlayabilirsiniz.
Kısacası nasıl tam ekran yapabilirim?
Sağdaki Ctrl tuşu + F ile tam ekran yapabilirsiniz, çözünürlük sorununu da üstteki mesajımda belirttim.

Eki Görüntüle 1102666
Basılmıyor hocam.

Yoksa ben mi yanlış anladım dediğinizi
Hocam öyle değil, link atayım en iyisi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Yani sanal makine içerisinden yapacaksınız, ana makineniz olan Windows'tan değil.

Aşağıdaki komutu uçbirimde çalıştırarak misafir eklentilerini kur, sonra sanal sistemi yeniden başlat.

Kod:
LC_ALL=C apt update ; sudo apt install virtualbox-guest-dkms

Hocam çok teşekkürler sorunumu çözdünüz.

Hocam size de teşekkürler uğraşlarınız için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…