VirtualBox nasıl kullanılır?

Qzeybei

Hectopat
Makaleler
2
Yer
Eskişehir
Merhaba. Windows 10 yüklü cihazıma VirtualBox kurup, içinde Kali Linux kullanmak istiyorum. Fakat aklıma takılan bazı sorular var. Mesela, işletim sistemleri arasında hızlıca geçiş yapabilecek miyim, yoksa Kali Linux'u kurduktan sonra tekrar Windows'a geçiş yapmak zorlar mı? Zaman alır mı? Yani Kali Linux ile işlerimi yapıp, günlük kullanım için tekrar Windows'a geçmek istiyorum. Böyle bir şey mümkün mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
VirtualBox ve diğer sanal makineleri kullanırken düşündüğünüz türden zorluklar yaşamazsınız. VMware'ın da artıları var elbette fakat ben açık kaynak olması nedeniyle VirtualBox öneririm.

Mesela, işletim sistemleri arasında hızlıca geçiş yapabilecek miyim, yoksa Kali Linux'u kurduktan sonra tekrar Windows'a geçiş yapmak zorlar mı? Zaman alır mı?
Hayır, Windows üzerinde bir sanal makine çalıştıracaksınız. VirtualBox'tan çıktığınız anda Windows'tasınız zaten. Aynı anda ikisini de kullanabilirsiniz.

VirtualBox ve diğer sanal makineleri kullanırken düşündüğünüz türden zorluklar yaşamazsınız. VMware'ın da artıları var elbette fakat ben açık kaynak olması nedeniyle VirtualBox öneririm.

Hayır, Windows üzerinde bir sanal makine çalıştıracaksınız. VirtualBox'tan çıktığınız anda Windows'tasınız zaten. Aynı anda ikisini de kullanabilirsiniz.
Peki Linux'u da Windows'u kurduğum ssd'ye kursam problem çıkar mı?

Peki Linux'u da Windows'u kurduğum ssd'ye kursam problem çıkar mı?
Hayır, VirtualBox üzerinden yeni sanal makine açtığınızda zaten boyut ayarlayacaksınız. Diskinizdeki boş alanı biçimlendirerek yeni bir işletim sistemi kurulacak. Tanımlama işlemini zaten en başta yapacaksınız, bu nedenle kurulumdaki "tüm verileriniz silinecek" gibi uyarılardan çekinmenize de hiç gerek yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı