VirtualBox USB aygıtını görmüyor

Primearc

Hectopat
Makaleler
3
Yer
Matrix

Durum göründüğü gibi. USB belleğim görülmüyor. Extension Pack kurulu. Üstteki menüden bağladığımda Windows 10'dan gidiyor. Buna rağmen Windows 7 USB Belleği görmüyor. (Disk yönetiminde de görünmüyor)

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemim güncel, kontrol ettim şimdi.

Eki Görüntüle 914246

Eki Görüntüle 914247

Makinenin özellikleri ve hata bu. USB 2.0 ile de denedim.
Bu arada Wndows 10 kullanıyorum belirtmeyi unutmuşum.
Bir şeyi gözden kaçırdım. Siz eklenti paketini kurduğunuzu söylemiştiniz ama sanal makineye de kurup kurmadığınızı sormamıştım.
Kurulum aşamaları şu şekilde olmalı:
1. VirtualBox yazılımını kuruyoruz.
2. Ana makinemize eklenti paketini kuruyoruz.
3. VirtualBox içerisine misafir işletim sistemini kuruyoruz.
4. Misafir işletim sistemi açıkken VirtualBox menüsünden misafir eklenti kalıbını CD sürücüsüne yerleştir diyoruz.
5. Misafir işletim sistemi içerisinden bu bilgisayar klasörüne gidiyoruz ve CD sürücüsünü açıyoruz.
6. VirtualBox eklentilerinin olduğu sanal CD'deki kurulumu tamamladıktan sonra misafir işletim sistemini yeniden başlatıyoruz.
Bu şekilde mi kurmuştunuz?

Eklemek isterim sistem benim mouse dongleımda çalışıyor. Yani mouseu takınca Ana makinede çalışmıyor.
Hayır, paketi indirdikten sonra Virtualboxa kurulsun mu diye bir seçenek geldi evet dedim. O kadar. Zaten kurulumu yaptık işletim sistemini yüklerken. Sanal işletim sistemi açıkken tekrar iso imajını koymak işe yarar mı ki? Böyle anladım ben yanlış mıyım? Sanırım siz ayrıca sanal işletim sistemine o indirdiğimiz paketi kurmamızı istiyorsunuz.

Anladım. Bu şekilde USB aygıtlarını misafir işletim sistemi içerisinde göremezsiniz. Öncelikle kurulumun kalan kısmını tamamlayın lütfen. Sadece eklenti imajını CD kalıbına yerleştirmeniz yetmez. Sonrasında Windows 7 içerisinden Bilgisayar klasörüne girin ve CD sürücüsüne tıklayarak .exe uzantılı dosyayla kurulumu gerçekleştirin. Asıl sürücü kurulumu bundan sonra gerçekleşecektir. Şu anda Windows 7 ekranınız bile doğru düzgün görüntülenemiyor olmalı. Ekran kartınızı bile doğru şekilde tanımıyor.
Ekleme: Mouse'un nasıl çalıştığının önemi yok. Yalnız şöyle bir şey var; mouse'un çalışması için ana işletim sistemine bir sürücü kurduysanız bunu Windows 7 içerisine de kurmanız gerekir. Yani eğer mouse'unuz özel bir sürücü gerektirseydi, bunu misafir işletim sistemine de kuracaktınız.

Son düzenleme:
Evet ekran kartım çalışmıyor doğru
Bu arada paket CD ye yerleştirilecek cinsten değil. O zaman benim onu Windows 7 klasörüne atıp öyle Windows 7 içinden kurulum yapmalıyım değil mi?

Bu arada paket CD ye yerleştirilecek cinsten değil. O zaman benim onu Windows 7 klasörüne atıp öyle Windows 7 içinden kurulum yapmalıyım değil mi?

Buraya mı atmam gerekiyor?

Hayır, ana makinenizdeki VirtualBox için olan eklenti paketini misafir makineye kurmayacaksınız. Benim söylemeye çalıştığım şuydu; eklenti paketini VirtualBox için ana makinenize kurmuştunuz, şimdi de VirtualBox uygulamasını açarak (sanırım aygıtlar menüsündeydi) misafir CD kalıbını sürücüye yerleştir butonuna basmalısınız. Bunu yaptığınızda Windows 7'nin Bilgisayar klasöründeki CD sürücüsüne, eklenti paketinin kalıbı yerleşecek. Siz bu CD içerisine girerek buradan kurulum yapacaksınız.

Yani önce paketi yüklemem, sonra işletim sistemini yüklemem gerekiyor. doğru mu anladım?

:
Yani önce paketi yüklemem, sonra işletim sistemini yüklemem gerekiyor. doğru mu anladım?
Kısmen doğru. Aslında size ekran görüntüsü atmak isterdim ama şu anda yapamıyorum. Size adımları yazıyorum. Zaten VirtualBox'ı, eklenti paketini ve işletim sistemini kurmuş durumdasınız. Son adım için aşağıyı okuyun.
1. VirtualBox'u açın ve Windows 7'yi başlatın.
2. Windows 7 penceresindeyken, sağ Control+Home tuşlarına basın.
Not: Sağ taraftaki kontrol tuşunu kullanmazsanız menü gelmeyecektir.
3. Control+Home yaptıktan sonra açılan menüden aygıtlar bölümüne tıklayın. Windows yedi çalışırken üst sekmeden "Aygıtlar" sekmesine de geçiş yapabilirsiniz.
4. Burada misafir eklenti kalıbını CD sürücüsüne yerleştir gibi bir ibare arayın ve bulduğunuzda üzerine tıklayın.
5. Şimdi, Windows 7'nin Bilgisayar klasörünü açın.
Not: Windows XP'de Bilgisayarım, Windows 7'de Bilgisayar, Windows8.1 ve Windows 10'da Bu bilgisayar olarak görünen klasör yani.
6. Bilgisayar klasöründeki CD sürücüsüne tıklayarak açın.
7. Muhtemelen yükleme penceresi otomatik olarak önünüze gelecektir. Uyarıları kabul edin ve "Next" diyerek kurulumu tamamlayın.
8. Sizden yeniden başlatmanızı istediğinde doğrudan "Finish" üzerine tıklayın.
Bu adımları tamamladığınızda eklenti paketiniz misafir işletim sistemine yüklenmiş olacak.
Sonucu yazarsınız.
Not: Bu şekilde yapamazsanız alternatif bir yöntem sunacağım.

Son düzenleme:
Dediğimi yaptım hala aynı hatayı alıyorum. Sanırım olm
Bir kaç ufak önemsiz pürüz dışında kurulumu yaptım. Sanırım ekran kartı sürücülerini yükledim. Ekran akışkanlığı bayağı bir arttı. Ama hala ne 2.0 da ne de 3.0 da USB bellek algılanmıyor. Yine aynı şekilde USB 2.0 modda hata mesajı verirken USB 3.0 modda hata mesajı vermiyor. Gerçekten çok ilginç.

Eğer aygıt sürücüleriniz yüklendiyse aygıt yöneticisinde görüntü bağdaştırıcınız "VirtualBox Graphics Adapter" olarak görünmelidir. USB 3.0 seçiliyken mevcut süzgeci silerek tekrar oluşturdunuz mu? Olmazsa eklenti paketi için yarın ekran görüntüsü eklerim.

Hocam dediğiniz gibi yaptım, ama olmadı Elinize emeğinize sağlık bu arada. Technopat'ın sizin gibi insanlara ihtiyacı var.

Hocam dediğiniz gibi yaptım, aradaki tek fark artık USB 3.0'da hata veriyor olması. Elinize emeğinize sağlık bu arada. Technopat'ın sizin gibi insanlara ihtiyacı var.

Paketi kurduktan sonra Windows 7 Mouse Dongleını çalıştırmaya başladı ama içinde fare imleci gözükmüyor. Ama hala USB bellek görülmüyor. En son sağ altta aygıtlar için aranıyor kutucuğu çıkıyor. Tamamlandıktan sonra Mouse görülüyor ama USB bellek hala görülmüyor.
(Dediklerim USB 2.0 için geçerli, USB 3.0'da hala hata dahî yok.)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…