Çözüldü VirtualBox USB'yi görmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

EfeExe4

Centipat
Daha fazla  
Ubuntu'dan Windows'a geçmeye çalışıyorum, ISO dosyasını yazdırmak için sanal makine ile Rufus'dan yazdıracakken sanal makinenin içinde USB'yi görmediğini fark ettim, USB'yi nasıl ekleyebilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ventoy kullanın.

Linux.tar.gz olanı indirin. İndirildiğinde arşivden çıkarın ve Ventoy_Gui_x86x64 olanı çalıştırın (Çalışmazsa sağ tık yapıp özelliklere basın ve "Yürütülebilir." seçeneğini işaretleyin.). Install'e tıklayın ve USB'ye Ventoy'u kurun.

Sonrasında USB'ye ISO dosyasını yapıştırın.
Ventoy kullanın.

Linux.tar.gz olanı indirin. İndirildiğinde arşivden çıkarın ve Ventoy_Gui_x86x64 olanı çalıştırın (Çalışmazsa sağ tık yapıp özelliklere basın ve "Yürütülebilir." seçeneğini işaretleyin.). Install'e tıklayın ve USB'ye Ventoy'u kurun.

Çözüm
Ventoy kullanın.

Linux. Tar. Gz olanı indirin. İndirildiğinde arşivden çıkarın ve ventoy_gui_x86x64 olanı çalıştırın. Install'e tıklayın ve USB'ye Ventoy'u kurun.

Denedim olmuyor yüklenecek sürücüyü seçin gibi bir hata veriyordu tam hatırlamasamda.

Denedim olmuyor yüklenecek sürücüyü seçin gibi bir hata veriyordu tam hatırlamasamda.
USB'yi seçmeniz lazım hocam. Sanal makineden yapmaya kalkmayın.

USB'yi seçmeniz lazım hocam. Sanal makineden yapmaya kalkmayın.

Şimdi baktım hatanın tam şekli ' hiçbir aygıt sürücüsü bulunamadı yükleme medyasının doğru sürücüleri içerdiğinden emin olduktan sonra tamama tıklayın '

Konuda bahsettiğiniz USB'yi kullanıyorsanız haberiniz olsun USB'yi bozmuşsunuz. O USB ile yapamazsınız.
Yok Onu Bir Şekilde Kurtardım

USB'yi ne diski olarak biçimlendirdiniz peki? Dosya sistemi nedir? Farklı USB portlarını denediniz mi? Başka USB ile deneme imkanınız var mı? Son olarak Diskler uygulamasında yani Gparted'da USB görünüyor mu?

USB'yi ne diski olarak biçimlendirdiniz peki? Dosya sistemi nedir? Farklı USB portlarını denediniz mi? Başka USB ile deneme imkanınız var mı? Son olarak diskler uygulamasında yani GParted'da USB görünüyor mu?

Şimdi Ventoy ile yaptım exFAT diyor, başka USB portlarını denedim, başka USB'im yok, evet USB gözüküyor.

USB'yi ne diski olarak biçimlendirdiniz peki? Dosya sistemi nedir? Farklı USB portlarını denediniz mi? Başka USB ile deneme imkanınız var mı? Son olarak Diskler uygulamasında yani Gparted'da USB görünüyor mu?
1719492817717.png

Hocam yapmışsınız zaten. İçerisine ISO dosyasını yapıştırın sonra bilgisayarı yeniden başlatıp USB'den boot edin. Ventoy arayüzü açılacak, Windows ISO'sunu seçeceksiniz ve kurulum ekranı gelecek.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı