Çözüldü VirtualBox'da ekran kartı görünmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
15
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
--[Ekran Kartı]: GIGABYTE Radeon RX 6600 EAGLE 8 GB
--[İşlemci]: AMD Ryzen 5500
--[RAM]: GoodRam 8GB IRDM PRO 3600MHz CL18 DDR4 [2x8]
--[Anakart]: GIGABYTE B450M K
--[NVMe SSD] Kingston NV2 1 TB

--[Monitör] Gigabyte G24F-2
--[Klavye-Mouse] Logitech MK120
--[Kulaklık] Corsair HS50 Pro

_
Meslek
Öğrenci
Merhaba, sanal makinemde bir uygulama çalıştıracaktım fakat uygulama ekran kartı modelimi göremediği için DirectX uyumluluğu hatası veriyor. Ekran kartı driverımı indirmeye çalıştım ancak o da tespit edemedi ve yüklenmedi.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hangi eklenti vb. şeylere ihtiyacım var?

Windows kurulumu sonrası VMware Tools'ları kurun. Ekteki gibi menüden ekran kartınızı seçin. Bu arada Workstation versiyonunu kurduysanız sadece işlemci entegrasyonlu görüntü verir. ESXi kurduğunuzda ekteki menüden ekran kartınızı seçeceksiniz. Sonrasında yeniden başlatınca ekran kartını kullanarak işlemlerinize devam edebilirsiniz.

1724269510945.png
Ekran kartını driver'ını ana bilgisayarda mı güncellemeye çalışıyorsunuz yoksa sanal makine'de mi?

Ayrıca laptop mu masaüstü mü olduğunu da belirtiniz.

Sistem özelliklerinizi belirtmemişsiniz. VBox aktif olarak kullanımda olan ekran kartını kullanarak çalışır. Experimental özellikler içerdiğinden dolayı DX işlemlerinin tamamını yapmayı beklemeyin. Tam deneyim için VMware kullanmanız gerekiyor. Tam entegrasyonda ise split çalışma yapısına sahip olacağından yüksek bir performans beklemeyin. Ciddi bir performans kaybı oluyor.

Ekran kartını driver'ını ana bilgisayarda mı güncellemeye çalışıyorsunuz yoksa sanal makine'de mi?
Ana makinede zaten güncel, sanal makinede ekran kartım görünmediği için oraya da yüklemeye çalıştım.

VBox aktif olarak kullanımda olan ekran kartını kullanarak çalışır. Experimental özellikler içerdiğinden dolayı DX işlemlerinin tamamını yapmayı beklemeyin. Tam deneyim için VMware kullanmanız gerekiyor. Tam entegrasyonda ise split çalışma yapısına sahip olacağından yüksek bir performans beklemeyin. Ciddi bir performans kaybı oluyor.
AMD RX 6600 kullanıyorum, işlemcimde dahili GPU yok. Tam performans beklemiyorum, sadece uygulamanın açılmasını istiyorum. Şuan birde Hyper-V'de deniyorum, VMware'de de denerim ancak o ücretliydi diye hatırlıyorum.

VBox'da ekran kartını göstermenin yolu yok mu?

VBox'da ekran kartını göstermenin yolu yok mu?

Ekran kartınızı zaten kullanıyor sadece sanal bir parçasını kullanıyor. DirectX özelliklerinin sadece bir kısımını kullanır. Yapacağınız iş bu kısmı desteklemiyorsa çalışmaz. VMware bu sebeple çok kullanışlı. NVIDIA ekran kartlarında CUDA ile yapay zeka hesaplamaları yaparken bile VBox'ta çalışmaz. VMware ise ayrı bir ekran kartıyla bile çalıştırılabilir. Bir sisteme 2 tane ekran kartı taktığınızda birini sanal cihaza bile verebilirsiniz. Yapmaya çalıştığınız işi bilirsek bu konuda yardımcı olmaya çalışabiliriz.

Yapmaya çalıştığınız işi bilirsek bu konuda yardımcı olmaya çalışabiliriz.
iPiSoft Studio adlı bir MoCap yazılımını kullanmaya çalışıyorum, amacı gerçek videoları alıp onları sanal animasyon dosyalarına çevirmek. Grafik hesaplamaları yaptığı için doğal olarak bunu yaparken ekran kartı kullanıyor.

1724237832227.png

Sanal makine yapmada yeniyim ve bu sorun için Hyper-V'yi de denedim şimdi. Aynı hatayı aldım. VMware'nin ESXi versiyonu gerekiyormuş galiba:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

İPiSoft Studio adlı bir MoCap yazılımını kullanmaya çalışıyorum, amacı gerçek videoları alıp onları sanal animasyon dosyalarına çevirmek. Grafik hesaplamaları yaptığı için doğal olarak bunu yaparken ekran kartı kullanıyor.

Eki Görüntüle 2290021

Sanal makine yapmada yeniyim ve bu sorun için Hyper-V'yi de denedim şimdi. Aynı hatayı aldım. VMware'nin ESXi versiyonu gerekiyormuş galiba:

iPiSoft'u sanal cihaza kurmanız için gerekli sebep nedir? Sanal cihaz gereksinimi olan bir uygulama değil.
Bu tip DirectX için geliştirme toolları kullanan uygulamalar tam entegrasyon ister VBox işinizi maalesef çözmez.

Bu tip DirectX için geliştirme toolları kullanan uygulamalar tam entegrasyon ister VBox işinizi maalesef çözmez.
Ben yinede denemek istiyorum, benim için önemli de. VMware'nin indirme linkini bulamadım nedense.

Ben yine de denemek istiyorum, benim için önemli de. VMware'nin indirme linkini bulamadım nedense.

Lisans satın alımı sonrası Broadcom portaline giriş yapılıyor. Giriş yapıldığında portalde indirme işlemi yapılıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı