VirtualBox'ta açtığım virüs ana makineyi etkiler mi?

Bayrak81

Femtopat
Daha fazla  
Deney ve eğlence amaçlı VirtualBox'a virüs indirmek istiyorum fakat kendi bilgisayarıma bulaşır mı emin değilim. Memz virüs indirmeyi düşünüyorum. Kendi bilgisayarıma zararı olacağını sanmıyorum ama yine de riski en aza indirebilmek için ne yapmamı önerirsiniz? İnternette ağ ile alakalı bir şeyler diyorlardı. Siz güvenliği arttıracak tüm yöntemleri söylerseniz iyi olur. Ayrıca Kaspersky'ın denemesini de indirmeyi düşünüyorum. Teşekkürler cevaplarınızı bekliyorum. Olabildiğince ayrıntılı olursa iyi olur. Çünkü ilk kez yapacağım bir şey çok bir bilgim yok. Ayrıca sanal makineye virüsü indirdikten sonra internetini kapatıp çalıştırırsam bir şey olur mu? Virüsü denedikten sonra sanal makineyi silebilir miyim? Ekran kartı zayıf ekran kartını yer m? İ PC çöker mi? Kaldırır mı?

Nasıl yani? Anlamadım. Sanal makineyi aşar mı, zararsız mı? Biraz daha açıklayıcı olun lütfen. Teşekkürler.
Cümlem yeterince açıklayıcı. Aşar mı aşmaz mı sorusunun cevabını verdim.

Kardeşim ne panik oldun ya. Aşmaz. Bir şey olmaz. Sanal makinenin olayı odur zaten. Ana makineye zarar gelmesin diye işlemler orada yapılır.

Memz, sanal makineyi aşmak üzere tasarlanmış bir zararlı değildi zaten.
@acv'un dediği gibi Memz'in sanal makineden şuan kullandığınız bilgisayara geçmez bir zararı olmaz. Memz'i yükleyecekseniz bir sorun olmaz fakat piyasada sanal makinelerden gerçek makinelere bulaşabilen virüsler var. Bundan korunmanın yolu sanal makinenin içinde sanal makine açmak. Memz'te böyle bir şeye gerek yok.

@acv'un dediği gibi Memz'in sanal makineden şu an kullandığınız bilgisayara geçmez bir zararının olmaz. Memz'i yükleyecekseniz bir sorun olmaz fakat piyasada sanal makinelerden gerçek makinelere bulaşabilen virüsler var. Bundan korunmanın yolu sanal makinenin içinde sanal makine açmak. Memz'te böyle bir şeye gerek yok.

Çok teşekkürler :) Yeterince açıklayıcı oldu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı