Çözüldü VirtualBox'ta sanal makine oluşturunca MEMORY_MANAGEMENT hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

XxZakkum_AgacixX

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. Birkaç hafta öncesine kadar VirtualBox isimli programdan normal ve sorunsuz bir şekilde sanal makine kurabiliyordum.
Sorun başlamadan önce bilgisayarımı mecburen sıfırlamıştım ve haliyle Vbox silinmişti. O zamanlar Vbox'ın eski bir sürümünü kullanıyordum (6.1.26)
Bilgisayarı sıfırlayınca en yeni sürümü yükleyeyim, daha iyi olur dedim. Yüklenince yeni bir sanal makine oluşturdum. Kurulum devam ederken bilgisayarım mavi ekran verdi. Sorun "MEMORY_MANAGEMENT" olarak görünüyordu. Artık sanal makine kuramıyorum. Bu sorunu 2-3 hafta önce buraya yazmıştım ancak gelen cevap pek tatmin edici değildi çünkü Vbox'ı silmemi söylediler. Sanal makineleri kurcalarken çok eğleniyordum ve bunu 2 yıl boyunca yaptım. Artık yapamamak beni çok üzüyor. Yardımcı olursanız gerçekten ama gerçekten çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler. MiniDump

Son düzenleme:
Çözüm
Arkadaşlar şuan çok mutluyum saçmalarsam affedin lütfen :) bahsettiğim eski sürüme geri döndüm ve işe yaradı! Gerçekten çok üzülüyordum. Bu sorunu yaşayan arkadaşlar eski bir sürümü denesinler, büyük ihtimalle çözülecek. Cevap veren herkese çok ama çok teşekkür ederim.
Merhaba arkadaşlar. Birkaç hafta öncesine kadar VirtualBox isimli programdan normal ve sorunsuz bir şekilde sanal makine kurabiliyordum.
Sorun başlamadan önce bilgisayarımı mecburen sıfırlamıştım ve haliyle vbox silinmişti. O zamanlar Vbox'ın eski bir sürümünü kullanıyordum (6.1.26)
Bilgisayarı sıfırlayınca en yeni sürümü yükleyeyim, daha iyi olur dedim. Yüklenince yeni bir sanal makine oluşturdum. Kurulum devam ederken bilgisayarım mavi ekran verdi. Sorun "MEMORY_MANAGEMENT" olarak görünüyordu. Artık sanal makine kuramıyorum. Bu sorunu 2-3 hafta önce buraya yazmıştım ancak gelen cevap pek tatmin edici değildi çünkü Vbox'ı silmemi söylediler. Sanal makineleri kurcalarken çok eğleniyordum ve bunu 2 yıl boyunca yaptım. Artık yapamamak beni çok üzüyor. Yardımcı olursanız gerçekten ama gerçekten çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler. MiniDump

1) Sanal makineye hangi işletim sistemi kurmaya çalışıyordunuz?
2) Bilgisayarınızda toplam kaç GB RAM var?
3) Sanal makineye kaç GB ya da MB RAM verdiniz?

1) Sanal makineye hangi işletim sistemi kurmaya çalışıyordunuz?
2) Bilgisayarınızda toplam kaç GB RAM var?
3) Sanal makineye kaç GB ya da MB RAM verdiniz?
Sanal makineme Windows 7 32bit kurmaya çalışıyordum. Bilgisayarımda toplam 8GB RAM var ancak 2 GB’ını ekran kartım kullanıyor. Sanal makinelerime her zaman 2 GB RAM veriyorum, buna da öyle yapmıştım. Aynı İSO dosyasıyla 3-4 kere daha sanal makine kurmuştum ve bir problem olmamıştı.

RAM'lerinizle ilgili bir sorun olabilir. Attığınız dosya çok eski, yenisi yok muydu?

Garip gelebilir ancak ben mavi ekranlardan çok korkuyorum, geceleri gözüme uyku girmiyor. Bir daha kurmayı deneyemedim. Elimde olan en yeni dosya bu. RAM testi yapacaktım ancak maalesef ki vaktim olmadı, artı olarak bazıları RAM testi sırasında donma sorunu vs. yaşamış. O yüzden pek cesaret edemedim.

RAM test edilirken sistem donmaz ki. MemTest86 ile test edeceksiniz ki o esnada sistemi kullanamayacaksınız zaten. Demek istediğinizi yanlış anlamadıysam tabii :)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

RAM test edilirken sistem donmaz ki. MemTest86 ile test edeceksiniz ki o esnada sistemi kullanamayacaksınız zaten. Demek istediğinizi yanlış anlamadıysam tabii :)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Elimde maalesef ki şuan uygun bir USB bellek yok. Bahsettiğim donma sorunu tarama sırasında donmaydı. Yabancı makaleler okudum, Avast’ın sanallaştırmayla ilgili ayarından dolayı olmuş olabilir demişler. Bu sorun için bir sürü kez araştırma yaptım. Kimi VirtualBox sürümünden dolayı demiş kimisi de anlık bir sorun olabilir demiş. Önceden kullandığım sürümle yeniden denemeyi düşünüyorum.

Arkadaşlar şuan çok mutluyum saçmalarsam affedin lütfen :) bahsettiğim eski sürüme geri döndüm ve işe yaradı! Gerçekten çok üzülüyordum. Bu sorunu yaşayan arkadaşlar eski bir sürümü denesinler, büyük ihtimalle çözülecek. Cevap veren herkese çok ama çok teşekkür ederim.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı