Çözüldü Virtualization ayarı nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

koniquest

Hectopat
Daha fazla  
Birçok konuda virtualization ayarını aç diyen kullanıcı gördüm, nedir bu ayar? Ne işe yarar? Performans arttırır mı? Nereden ve nasıl açılıyor? Teşekkürler.

Çözüm
İşlemcinin desteklemesi gerekir. İşlemcinin sanallaştırma özelliği, BIOS'ta açılır. Bazen BIOS'ta ismi farklı olabiliyor örneğin benim BIOS'ta Vanderpool Technology olarak geçiyor. Normal kullanım için performansa etki etmez ama sanal makine, emulatör gibi şeyler için performans daha iyi olabilir ve daha iyi çalışabilir.
İşlemcinin desteklemesi gerekir. İşlemcinin sanallaştırma özelliği, BIOS'ta açılır. Bazen BIOS'ta ismi farklı olabiliyor örneğin benim BIOS'ta Vanderpool Technology olarak geçiyor. Normal kullanım için performansa etki etmez ama sanal makine, emulatör gibi şeyler için performans daha iyi olabilir ve daha iyi çalışabilir.

Çözüm
Birçok konuda virtualization ayarını aç diyen kullanıcı gördüm, nedir bu ayar? Ne işe yarar? Performans arttırır mı? Nereden ve nasıl açılıyor? Teşekkürler.
Bilgisayarınızda sanal makine çalıştıracaksanız aktif edin. Performansa bir etkisi yok diye biliyorum.

Evet bende BlueStacks için açmıştım anakart ayarlarından açılıyor BIOS'tan girmeniz gerek anakartınızın markasına göre YouTube'dan yararlanıp açabilirisiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı