Virüs başkalarının eline geçer mi?

Le197

Picopat
Katılım
1 Şubat 2021
Mesajlar
470
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Şimdi diyelim ki bir virüs var ve onu yapan kişi bu virüsü sadece o yapan kişi mi kullanır. Mesela BIOS virüsü yapan kişi sadece o virüse sahip olur yoksa o virüs başka kötü kullanıcıların eline geçer mi? Yani bir virüsü sadece yapan kişide mi kalır yoksa bu virüs başkalarının eline geçer mi? BIOS virüsünü de bu konuya dahil edin yani BIOS virüsü sadece o virüsü yapan grupta mı kalır yoksa bu virüs başkalarının eline geçer mi?
 
Hocam tam anlamadım dediğinizi. Keşke yazdıktan sonra okuyup bir düzenleseydiniz. Eğer ki olan bir virüsün başkalarının eline geçip, geliştirilip daha da kötü amaçlar için kullanılabileceğini soruyorsanız, cevap evet.
 
Ya mesela MEMZ Virüsü var. O MEMZ Virüsünü sadece yapan mı kullanabilir yoksa başkası da o MEMZ Virüsünü milletin bilgisayarına sokabilir mi? Arkadaş bunu soruyor.
 
Virüs dediğimiz yazılımdır

Bu yazılımın içinde iptal, sil, çık, devam, bitir, seçeneklerinin olmadığı ve veya şifreli olduğu yazılımlardır. Mesela windows kurduğun zaman eğer sil iptal çık seçeneği yoksa windows kendi kendine kuruluyorsa oraya buraya gidip kafasına göre hareket ediyorsa virüs haline gelir. Bu virüs coronavirüs gibi değildir:)
 
Sorun açık değil çünkü zararlılar konusunda bilgin yok.
Şimdi Corona 19 virüsü sadece bir kişide Çin'de çıktı. Bir kişide mi kaldı şu an?
Çin'de çıktığında tespit edildiğnde anlaşılsaydı tedavisi olsaydı tek kişide veya belirli kişide kalacaktı.

Şimdi mesela dediğin hayali zararlıyı, başkası ile paylaşırsan o kişi de bilinçsiz başkasına yaydıysa o şekilde tespit edilene kadar devam eder. Bu da zararlı tipine göre değişir çoğalıp çoğalmayacağı.
Kısaca coronada olduğu gib bulaşma yöntemine bağlı.
 

Geri
Yukarı