Çözüldü Virüs Bulaşmış Bilgisayarda Alışveriş Yapmak Zararlı Mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben ne demek istediğini anladım galiba. Alışveriş yaptığı sistem ile virüs bulaşan sistem farklı ama aynı İnternet bağlantısı üzerine kurulu. Yani 2 farklı bilgisayar var ama aynı modeme bağlılar. Doğru muyum?
Bende bu şekilde anladım ama yazının içinde 2 farklı durum gözüme çarptığı için olay karıştı.

Evet durum öyle. Fakat virüs bulaşan sisteme, virüs bulaşmadan önce alışveriş sitesine giriş yaptım. Olay bu.

Evet durum öyle. Fakat virüs bulaşan sisteme, virüs bulaşmadan önce alışveriş sitesine giriş yaptım. Olay bu.
Profesyonel bir biçimde virüs kodlanmış ise kart bilgilerini ele geçirme olasılığı var tabii ki.
Bunu önce/sonra yapılmış olduğu için sorun olmayacağı anlamına gelmez. Eğer girmiş ise önce/sonra yapılmış işlemler ele geçirilebilir.
Benim bildiğim bu inşallah yanlış dememişimdir.

Profesyonel bir biçimde virüs kodlanmış ise kart bilgilerini ele geçirme olasılığı var tabii ki.
Bunu önce/sonra yapılmış olduğu için sorun olmayacağı anlamına gelmez. Eğer girmiş ise önce/sonra yapılmış işlemler ele geçirilebilir.
Benim bildiğim bu inşallah yanlış dememişimdir.
En iyisi harddiski komple sıfırlasın recovery bölümü falan dahil garantiye almış olur. Tabii önemli bir veri yoksa.

Bilgisayara inen bir virüs yok. İnternetten tıklanan VirusTotal ile tarama yaptığımda 0/61 verdi.

Bilgisayara indigi gibi birseyler yapan bir virus ise bilgileri çalmis olabilir. Şifreleri değiştirin ve kartinizi internete alisverise kapatin guvenlik acisindan. 10 gün sonra acarsiniz tekrardan. Büyük ihtimal birsey yoktur hem virus programi varsa takmayin.

Malwarebytes taraması yaptım. Hiç virüs çıkmadı şifreyi de değiştirdim bir şey olmaz inşallah.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı