Virüs giren bilgisayara ne yapılmalı?

Kaspersky'le 2 kere falan tam tarama attim. Su anda bahsettigim ses calma durumu yok. Qncak Instagram hesabimda tekrar iki takipci artmis. Gerci sanirim onlar gizli hesaplar takip istegini gec kabul etmisler ya da bilmiyorum. Butun sifrelerimi falan da degistirdim. Format atmasini bilmedigim icin aksama kadar tekrardan bol bol tarama atarim. Virus bilgisayarimda sadece birkaç saniye durmustu eger ikinci indirdiğinm dosya virüs degilse. Kaspersky ile yaptığım tam taramada 8-9 adet trojan dosyasi ve 3 tane de “not-a-virus” gibimsi bir ismi olan dosya falan sildi. Bugün tekrardan bir iki tarama daha yapip format atacağım.

7dakikalık öğretici videolar var, çok basit format atmak izleyip format atın kurtulun. Şifreleri umarım temiz olan başka bir cihazdan değiştirmişsinizdir ve virüslü cihazdan giriş yapmamışsınızdır.

Kesin bir şey söylemek zor ama sistemde kasma donma varsa format atman lazım.
Format atmak çok zor değil, tek yapman gereken USB'ye Windows 10-11 ISO dosyasını program ile yazdırmak ve BIOS ekranından USB'yi seçmek. Daha sonra da kurulum yapacağın sırada diskleri silmek.

Kasma donmayi test ettikten sonra nasıl format atilir araştıracağım zaten. Kasma donma olacagini sanmiyorum yine de.

7dakikalık öğretici videolar var, çok basit format atmak izleyip format atın kurtulun. Şifreleri umarım temiz olan başka bir cihazdan değiştirmişsinizdir ve virüslü cihazdan giriş yapmamışsınızdır.

Sifreleri telefonumdan degistirip aklima gelen her yerde telefonuma bildirim gelecek sekilde ayarlar yaptim. Bilgisayarimi sadece virus taramasi icin kullanmistim simdi de kasma var mi diye test edip formata bakacağım.

Bugün bu forumda PES 2013 indirmek icin atilan linklerden birinden indirdigim dosyayi actigimda 2-3 tane CMD dosyasi açılıp kapandi. Olayin ne oldugunu anladim zaten ve Malwarebytes ile hemen 5-6 tane tarama yaptim. Taramalarda cikan her şeyi sildim vesaire ancak akillanmadim ve baska linkten bir daha indirdim. Bu sefer CMD dosyasi, anti virusun tetiklenmesi gibi durumlar olmadi. Ben yine de 3-4 scan attim gordugum her linki ve buyuklugu sigan her dosyayi VirusTotal'de tarattim. En son indirdigim yerde Malwarebytes 4 tane falan malware yakalıyordu ancak DLL dosyasidir deyip silmedim. Bu gece yatmadan once telefona bakayim dedim bir baktim Instagram'dan 120 yeni hesap takibe almisim, sifrem degismis, Hindistan'dan hesabima girilmis.

Hemen PC'yi açtım Malwarebytes'in yakaladigi her seyi sildim. Instagram sifremi degistirdim, Kaspersky indirdim ve şu an tam tarama atiyorum. Instagram'in yani sira bilgisayarimi ilk actigimda sarkimsi bir şey duymustum ancak bu asla olan bir şey değildi bende hemen kapattim bilgisayarimin sesini korkup. Yaklasip yarim saat sonra kulaklık takip sesi actigimda aşırı yuksek sesli ve ritimli bir cizirti sesi vardi. Tekrardan sesi kapatip kulakligi cikardim bilgisayari taramayi bitirene kadar koseye koydum su anda bu postu yaziyorum. Kaspersky tam tarama bittikten sonra bir adet hizli tarama yapacağım ardindan bir tarama da Malwarebytes'tan yapacağım. Daha fazla yapabilecegim bir şey var mi? Tek care format mi?

Format atmanız çok ama çok iyi olur büyük ihtimalle gider ayrıca neden format atmadığınız merak ettim söyleyebilir misiniz?

Format atmanız çok ama çok iyi olur büyük ihtimalle gider ayrıca neden format atmadığınız merak ettim söyleyebilir misiniz?

Internetim fazla iyi degil, oyunlari vesaire yuklemesi cok uzun suruyor.

Kesin bir şey söylemek zor ama sistemde kasma donma varsa format atman lazım.
Format atmak çok zor değil, tek yapman gereken USB'ye Windows 10-11 ISO dosyasını program ile yazdırmak ve BIOS ekranından USB'yi seçmek. Daha sonra da kurulum yapacağın sırada diskleri silmek.

Format icin Ethernet kablosu sart mi? Ethernet kablom yok. Laptop kullanıyorum bu arada.

Son düzenleme:
Crackli oyun indiriyorsanız ne indirdiğinizi bilemezsiniz. Hele bilinmedik bir siteden yaptıysanız vay halinize. Acil format atın. Virus yazılımları bu konuda size yardim edemeyebilir.

Crackli oyun indiriyorsanız ne indirdiğinizi bilemezsiniz. Hele bilinmedik bir siteden yaptıysanız vay halinize. Acil format atın. Virus yazılımları bu konuda size yardim edemeyebilir.

Bu sitede cikmaz cok deyip buradan gordugum bir iki linke bakmistim. Kaspersky ve Malwarebytes ile onume cikan her seyi sildim simdi format atacağım.

Format attim ve hesaplara teker teker girerken Steam pazarinda CS skinlerimin satildigini, 2.33 dolarimin calindigini fark ettim. Bunlari geri alabiliyor muyuz Steam'e ulasip?

Bu sitede cikmaz cok deyip buradan gordugum bir iki linke bakmistim. Kaspersky ve Malwarebytes ile onume cikan her seyi sildim simdi format atacağım.

Format attim ve hesaplara teker teker girerken Steam pazarinda CS skinlerimin satildigini, 2.33 dolarimin calindigini fark ettim. Bunlari geri alabiliyor muyuz Steam'e ulasip?
Zannetmiyorum ama steam desteğe mesaj atın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı