Virüs nedeniyle format atılmalı mı?

Bencedeoyle

Picopat
Daha fazla  
Selam iyi günler. Bugün oyun oynarken 5-10 dakika arayla gülme sesleri geldi son 1-2 hafta bir dosya indirmedim ama öncesinde indirmiştim. Sanırım RAT yedim malware ile tarattım bir şey çıkmadı. Şimdi Windows'un sıfırlamasıyla PC'yi sıfırlarsam tekrar Windows'u tekrar kurmam sürücü vs kurmam gerekir mi? PC'deki tüm her şeyi silmenin bir yolu var mı formatsız?(RAT yediğimden emin değilim görev yöneticisinde bonjour diye bir dosya dikkatimi çekti. Gmail'ime herhangi anormallikde gelmedi hesap çalınma vs. ne yapmalıyım sizce? Teşekkürler şimdiden.

Windows'da ki sıfırlamayla olmaz. Format atmalısın USB ile.

Malware ile aratıp birşey çıkmadıysa birşey olduğunu sanmam ama için rahat olsun istiyorsan bazı virüsler silinse dahi format atmadan tamamen silinmez.

Fazla riske girmeden direkt ya Rufus programıyla ISO yazdırın ya da MediaCreationTool ile yazdırın. Arkadaşın dediği gibi sıfırlamayla gidecek bir virüs değildir bu. Gerçekten güçlü bir virüs diyebilirim.

Peki o zaman pc kapalıyken ratda bir şey yapamıyorlar gece veya sabah erken bir saatde girer önemli hesapların oturumunu kapatırım. Yazında usb ile format atarım. (zaten haftada 1 takılmalık giriyodum bilgileri silip öyle oynarım.)

Böyle bir saçmalık yapmanızı önermem. Yapacağınız işlem zaten yarım saatinizi falan alacak hocam bu kadar üşenmeyin. Eğer PC kapatacaksanız garanti olarak interneti de kesin.

En azından formatı atın sürücüleri programları vb. sonra kurarsınız.

Knk sınav senem olduğu için zamanım olmuyor oynadığımda 30 dakika 1 saat usb bende olmadığı için yazın atıcam bilgisayarcıyla uğraşıcak zamanım yok. (Rat olduğuda belli değil)

Dostum RAT atan kim haftalar boyunca hiçbir şey yapmayıp sonra durduk yere gülmesi sesi verir ki? Dediğin gibi bir şey olsa şimdiye tüm hesapların çalınmıştı. Bence bir şey yoktur. Tarama da temiz çıktı dedin zaten. O seslerin sebebi başka bir şeydir muhtemelen.

En azından formatı atın sürücüleri programları vb. sonra kurarsınız.
yazıcı kullanıyorum şurada 1 ay var ve pcyi max açıcagım 3-4 kere bu olaydan dolayı belki açmam bile 30 gün sabretmek zor olacağını zannetmiyorum

Bende öyle düşündüm zaten indirdim şeylerde Minecraft ile ilgili packler en yakın indirdiğim 1-2 ay öncedir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…