Virüs nedeniyle sokağa çıkma yasağı

Ee ne yapalım esnaf zarar edecek diye millet normal yaşamına devam mı edecek? Zaten sokağa çıkma yasağı olmasa dahi aklı başında olan kesim dışarı çıkmıyor mümkün olduğu kadar. Yani 65 yaş üstü de bankta, parkta, bahçede oturmaya çıkıyor. Bu virüsün yayılmaması için ciddi önlemler şart. Ha devletin bu konulara el atması lazım ancak esnaf zarar ediyor diye de her şey normal devam edemez.

Bir yandan gülüyorum bir yandan sinirle okuyorum ya.

Nirvana kardeş sen neyin ne olduğunun farkında mısın? Bana buradan farkında olmadığın görünüyor. :)

Başımızdaki şu anki bela öyle bir bela ki bizi sağlıktan çok geçim derdi ile sınıyor.

Diğer ülkelere göre bizim avantajımız ne oldu bir düşünün.
Sağlık için ülkemizde şu an en iyi önlemler alınıyor olabildiğince bunda sorun yok.

Ancak geçim ne durumda ona bakalım.
Çalışanlar için çıkan destek haberlerinde şu söylemleri görüyorum ben. Zorunlu olarak çalıştıkları iş yerinin kapılan işçilerin en az 1500 TL destek alacağı söylemi var şu an.
Esnaf için iş yeri kapatılan işletme çalışanlarının SGK ödemeleri erteleneceği gibi bir söylem var.

Bunun dışında ben bir destek görmüyorum geçim ve ekonomi için.

Şöyle düşünün.
Bir iş yeri sahibisiniz ve kira ödüyorsunuz. Bu işletme kapatılmasa dahi gelir ve gider durumunda bir kazanç sağlamayıp üzerine zarar edip nasıl kira parası çıkartacak. 3 ayda bir olan kira stopajı nasıl ödeyecek esnaf.
Esnaf kendi geçimini nasıl sağlayacak.

Bu virüs belası insandan çok ülkemizde işletmeyi hedef aldı. Kabul etmeyip zıtlaşan buyursun zıtlaşmaya devam etsin.

Kirasını ödemeyecek durumda olan esnafa vergi ödemeleri ve kiralar için destek çıkması lazım zorunlu olarak.
Resmi olarak kira sözleşmesi bulunanların ve vergi mükellefi olan şahıslar için zorunlu olarak kira ödemelerini engelleyecek karar çıkartılmalıdır.
Cumhurbaşkanımız dahil devlet yönetiminde girişimciliğin yükselmesi için çok fazla ilerleme yapmışken esnafı yalnız bırakmak bu ülkede ekonominin çökmesi demek.

Bu forumda bir tek ben değilim işletme sahibi.
Bu sebeple birlik olmamız lazım ki esnaf olarak sesimizi duyurmamız lazım.

Son dakika gelişmelerini takip edenlerin bildiği üzere bir açıklama var "65 yaş üstü vatandaşların ve kronik rahatsızlığı olanların sokağa çıkmaları sınırlandırılmıştır" şeklinde. Benim kronik astımım var zaten dışarı çıkmak için acele etmiyorum fakat bu sınırlandırma neye göre sınırlandırma onu anlamadım. Hiç mi çıkmayacağız, ne zamana kadar çıkmayacağız, bütün aile üyeleri kronik rahatsızlık taşıyan aileler alışverişlerini nasıl yapacaklar?
Bakanlığın genelgesinde yayımladığı destek numaralarından her türlü ihtiyacınız ararsanız ayağınıza getirilecek. Bir kontrol edin derim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı