Virüs olup olmadığı hard disk boyutundan anlaşılır mı?

troyn666

Hectopat
Katılım
22 Haziran 2018
Mesajlar
750
Çözümler
3
Merhaba, dün akşam bir hata yapıp driverları yüklemek için Driverpack kullanayım kolayca tüm driverları yüklesin dedim. Yapmaz olaydım kendi kendine varsayılan tarayıcı geçirdi bir sürü garip uygulama yükledi. Hepsini tek tek sildim fakat içime şüphe düştü. Tamamiyle şans eseri hard disk sentiel üzerinde bir kontrol yaparken depolama aygıtına yazılan veri kısmı her saniye 10 MB yükseliyordu ama o an bilgisayarda devam eden aktif hiçbir işlem yoktu şüphelendim ve sabaha kadar hiçbir uygulama açık olmadan o şekilde bıraktım.

1707122303595.png


Şu ana kadar yazılmış toplam veri kısmı gece 5-6 saatlik sürede 2.5GB artarken bilgisayarım kısmından baktığımda da hard diskin boyutu 1GB azalmış olarak gözüküyor. Bu normal bir durum mu virüs olup olmadığını anlamanın bir yolu var mı? Görev yöneticisinde gereksiz bir internet kullanımı vs fark etmedim ama bu konularda pek bilgi sahibi değilim fikrinizi almak istiyorum, iyi sosyaller.
 
Herhangi bu sıkıntı yok gibi ve anlık veri yazması normal HDD yüklü uygulamalar vb. veri yazar veya okur.
 
HDD'den virüs anlaşılmaz genel olarak ayrıca bu yaşamış olduğun durum virüs problemi değil bu tür programları yüklerken (isteğe bağlı oluyor bazen bu kısımları gizleyebiliyorlar) onaylayıp işaretlediğin o kutucuklar bu programların yüklemesini kabul ettiğine dair onay sözleşmesi gibi bir daha program yüklerken neyi onayladığına iyi bak kardeşim yoksa bu tür durumları çok yaşarsın.
 
MalwareBytes ve Kaspersky Üzerinden testler yaptım ikisi de 2-3 adet virüs buldu ve temizledi şuanda ikisi de temiz diyor sizce yapmam gereken ek bir işlem var mı?
 

Geri
Yukarı