Virüs programı önerisi

Merhaba, genel olarak crackli oyun indiren biriyim. Yanlış olduğunu biliyorum ama oyunlar indirime düşmediği sürece çok fazla alamıyorum, bazen virüs var mı diye merak ediyorum. Eğer bildiğiniz ücretsiz veya ucuz iş görecek virüs programları varsa yazar mısınız?

Merhaba. Öncelikle, crack oluşturan kişinin dosya veya uygulama içine ne exploit entegre ettiğini bilmek çok zordur. Bu dosyayı yazarken adam antivirüs engelleme komutu girer, antivirüs onu tanıyamaz. Tabii her antivirüs için geçerli değil hepsi başka tarama bulutları kullanmakta. En kaliteli antivirüsler, ESET, BitDefender, Kaspersky, Norton eğer bulmuyorsa ve dosyayı veya uygulamayı VirusTotal'e upload ederseniz ve sorun gözükmüyorsa yüzde 90 virüs yoktur. Bir de antimalware programları Malwarebytes, emisoft vb ile taratırsanız yüzde 90 temizdir. Yüzde 10'luk kısma gelecek olursak, yeni yazılmış bir virüs, avler tarafından sezgisel tarama dışında bulut deposuna düşmemişse tespit edilemez. Crack, warez içerik bu sebeptendir ki kullanılması önerilmemekte. Bazı virüsler siz uygulamayı yüklediniz kurdunuz av açık bu arada hiçbir uyarı vermedi, uygulamaya yama yüklüyor gibi gösteriyor. Mesela korsan Windows'ta Update alıyor diyenler kanıtlasın bakalım Update'leri Microsoft'tan aldığını. Bu yüzden korsan, warez, crack kullanmanızı tavsiye etmem. Eğer kullanacaksanız da bilgilerinizin olmadığı bir cihazda, sanal bilgisayarda test edin vs yöntemler de olabilir. İyi sosyaller.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı