Virüs sonrasında oyunlarda "0xc0000142" ve "untrusted system file" hatası

aimhack

Decapat
Daha fazla  
Bugün The Hunter: Call of the Wild Türkçe yaması yapmaya çalışıyordum, yama virüslü çıktı. Hemen Kaspersky (tam sürüm) ile fark edip temizledim. Daha sonra bazı oyunlara girmeye çalıştığımda bu uyarıları aldım. Daha sonra scf/scannow ve restorehealth komutlarını denedim fakat düzelmedi. Bunun çözümü nedir? Bilen var mı ya da illa format mı atmam gerek?

Dosya Ekleri

• image.png
    image.png
    7,4 KB · Görüntüleme: 40
  • image1.png
    image1.png
    9 KB · Görüntüleme: 36
Bugün the hunter: Call of the wild Türkçe yaması yapmaya çalışıyordum, yama virüslü çıktı. Hemen Kaspersky (tam sürüm) ile fark edip temizledim. Daha sonra bazı oyunlara girmeye çalıştığımda bu uyarıları aldım. Daha sonra scf/scannow ve restorehealth komutlarını denedim fakat düzelmedi. Bunun çözümü nedir? Bilen var mı ya da illa format mı atmam gerek?

Hocam virüsün kalıntıları olabilir format atmanız her zaman için daha sağlıklı olur.

Virüs lastiği patlattıktan sonra virüs programı patlamış lastiği onarmaz sadece virüsü siler. Çiviyi söker, delik kalır. :)
- Sitem geriyüklemenin bile sağlıklı çalışmama ihtimali var ama eğer çalışırsa zaten hem virüsü temizlemiş hem de windowsu ve sistemini eski haline getirmiş olacak. Dolayısı ile senin durumunda en makul seçenek sistem geri yükleme.
- Senin pc de virüs olduğunu sanmıyorum, exe, bat her ne ise bozmuş sistemde biyerleri.

Format atmaya karar vermeden önce deneyin :

- ARA ya '' gelişmiş sistem ayarlarını görüntüle '' yazın ve tıklayın.
- Sistem özellikleri açılacaktır.
- Sistem koruması sekmesine gelin.
- ''Sistem geri yükleme'' tıklayın ve ilerleyin.
- gerekiyorsa ''diğer geri yükleme noktalarını göster'' işaretleyin, dönebileceğiniz ek tarihler çıkar. Tercihen ilk sıradakini, ilk sıradaki tarih size uygun gelmez ise herhangi birini seçip ilerleyin ve geri yüklemenin tamamlanmasını bekleyin.
*** Dosyalarınız durur,
*** Geri yükleme işlemi tamamlandıktan sonra aynı yöntemle ilerlemeniz halinde
sistem geri yüklemede '' son geri yüklemeyi geri al'' diye bir seçenek oluşur. Yani yapılan işlem geri alınabilir ve bilgisayarınız şu anki haline geri döner.

Son düzenleme:
Virüs lastiği patlattıktan sonra virüs programı patlamış lastiği onarmaz sadece virüsü siler. Çiviyi söker, delik kalır. :)
- Sitem geriyüklemenin bile sağlıklı çalışmama ihtimali var ama eğer çalışırsa zaten hem virüsü temizlemiş hem de Windows'u ve sistemini eski haline getirmiş olacak. Dolayısı ile senin durumunda en makul seçenek sistem geri yükleme.
- Senin PC de virüs olduğunu sanmıyorum, exe, BAT her ne ise bozmuş sistemde biyerleri.

Format atmaya karar vermeden önce deneyin:

- Ara ya " gelişmiş sistem ayarlarını görüntüle " yazın ve tıklayın.
- Sistem özellikleri açılacaktır.
- Sistem koruması sekmesine gelin.
- "Sistem geri yükleme" tıklayın ve ilerleyin.
- Gerekiyorsa "diğer geri yükleme noktalarını göster" işaretleyin, dönebileceğiniz ek tarihler çıkar. Tercihen ilk sıradakini, ilk sıradaki tarih size uygun gelmez ise herhangi birini seçip ilerleyin ve geri yüklemenin tamamlanmasını bekleyin.
*** Dosyalarınız durur,
*** Geri yükleme işlemi tamamlandıktan sonra aynı yöntemle ilerlemeniz halinde.
Sistem geri yüklemede " son geri yüklemeyi geri al" diye bir seçenek oluşur. Yani yapılan işlem geri alınabilir ve bilgisayarınız şu anki haline geri döner.

Hocam sistem önyüklemesini kapatmıştım o yüzden yapma şansım yok fakat eger biliyorsanız scf scanow yaptıkdan sonra böyle bir yazı çıkıyor ama ne yapacağımı bilmiyorum.

Hocam virüsün kalıntıları falanda kalmış olabilir. %temp% klasörünü temizleyip dener misiniz?

Denedim hocam olmuyor virüsüde zaten hallettim sadece açtığı yer kaldı onu da bir türlü onaramıyorum.

Dosya Ekleri

• resim_2023-06-24_214132795.png
    resim_2023-06-24_214132795.png
    16,6 KB · Görüntüleme: 28
Hocam sistem önyüklemesini kapatmıştım o yüzden yapma şansım yok fakat eger biliyorsanız scf scanow yaptıkdan sonra böyle bir yazı çıkıyor ama ne yapacağımı bilmiyorum.

Denedim hocam olmuyor virüsüde zaten hallettim sadece açtığı yer kaldı onu da bir türlü onaramıyorum.
Bu başlık altındakileri özetleyerek ve ulaşabilirsen log kaydını ve resmi paylaşarak yeni bir konu aç, muhtemelen beni aşar ama yardım edecek uzman arkadaşlar çıkacağına eminim.

Not: Yeni konu açarsan beni etiketle lütfen. Muhtemelen yardımcı olamam ama sorunu ve çözümünü merak ediyorum.

*** İYİ AKŞAMLAR ***

Bu başlık altındakileri özetleyerek ve ulaşabilirsen log kaydını ve resmi paylaşarak yeni bir konu aç, muhtemelen beni aşar ama yardım edecek uzman arkadaşlar çıkacağına eminim.

Not: Yeni konu açarsan beni etiketle lütfen. Muhtemelen yardımcı olamam ama sorunu ve çözümünü merak ediyorum.

*** İYİ AKŞAMLAR ***
Başlığı da değiştir. :) Virüs temizleme sonrası sistem dosyaları nasıl düzeltilir gibi.. gibi ya da neyi uygun görürsen.....

Son düzenleme:

*** İyi akşamlar ***

Başlığı da değiştir. :) virüs temizleme sonrası sistem dosyaları nasıl düzeltilir gibi. Gibi ya da neyi uygun görürsen...

Hocam açtım dediğiniz gibi fakat etiketleyemedim bir türlü dilerseniz profilimden bakarsınız

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı