Çözüldü Virüs ve spam mailleri tehdit oluşturur mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ilayd4

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba öncelikle. Çok uzun zamandır bu durumu yaşayıp çözümünü bulamadığım için son çareyi aramaya geldim. Ben birkaç aydır mail üzerinden İngilizce tehdit mailleri ve virüs linkleri alıp duruyorum, engelliyorum fakat mailler hep yeni yeni açıldığı için buna çare bulamadım. Şimdi de hiç kullanmadığım Pazarama adlı bir siteden doğrulama kodu almaya başladım. Çoğu zamanda da hesabına biri girmeye çalışıyor uyarılarını alıyorum. Bir sürü Anti-Virüs programı indirip silmeye çalıştım fakat hiçbir zaman tespit edilemedi, bilgisayara format atmayı düşündüm fakat bazı crackli programlarımın gitmesinden korktuğum için şu anlık böyle bir şey düşünmüyorum. Ne yapabileceğim konusunda yardım edebilirseniz çok sevinirim. Birkaç ekran görüntüsünü de buraya ekliyorum. Ayrıca bu gelen tehdit mailini internette arattım, direkt bir tane şifrenizi bulup bunu copy-paste olarak yapıştırıyorlarmış; korkutma amaçlıymış, bu da ilginç. Size de gelirse haberiniz olsun.

Dosya Ekleri

• 1738187047167.png
    61,2 KB · Görüntüleme: 70
  • 1738187201079.png
    206,8 KB · Görüntüleme: 68
  • 1738187445651.png
    92,1 KB · Görüntüleme: 63
  • 1738187489938.png
    93,8 KB · Görüntüleme: 56
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sizin mailinizi biri sızdırmış. Sizden tek isteğim önce mail şifrenizi bir yenileyin. Ardından ise rahat olun. Virüs yok sisteminizde. Sadece bir havuza düşmüşsünüz. Artık onlar sizden bıkana kadar veya siz mailinizi değiştirene kadar size zararlı linkler gönderecekler.

Bana da telefonda çok oluyor. Hatta gecenin köründe Afrika'dan arayanlar oluyor. Maalesef. Can sıkıcı bir durum.
Hocam iki faktörlü doğrulama tabii ki en kritik öneme sahip lakin madem onu açtık şifreyi ayda bir değiştirmemize ne lüzum olacak zaten şifreyi bilse bile erişim sağlayamaz bu durumda

Virüs durumlarında falan 2FA bildirim göndermedi gibi konular okumuştum. Ona karşı önlem amaçlı. Ayda bir fazla abartı oldu farkındayım 6 ayda bir demek sanırım daha doğru olur.

Virüs durumlarında falan 2FA bildirim göndermedi gibi konular okumuştum. Ona karşı önlem amaçlı. Ayda bir fazla abartı oldu farkındayım 6 ayda bir demek sanırım daha doğru olur.
Evet öyle durumu birkaç kere ben de yaşamıştım. 2FA olmasına rağmen erişim sağlayabiliyorlar ruhunuz bile duymuyor.

Evet öyle durumu birkaç kere ben de yaşamıştım. 2FA olmasına rağmen erişim sağlayabiliyorlar ruhunuz bile duymuyor.
Çerezleri ele geçiriyorlar bi açık sayesinde. Güvensiz bir tarayıcı eklentisi gibi şeyler yüzünden. Adamlar giriş yaparken güvenli ve tanınmış bir cihazdaymış gibi gösterdiği için beni hatırla işaretli gibi düşünün bu yüzden iki faktör sormadan açılıyor

Teşekkür ederim buna dikkat edeceğim çerezleri de silmek gerekiyor.

H

Hocam ayni sekilde bana da oldu simdi bana siferemi soyledi dolandrici ama sanirim sifrelerimi patlatti. Sice bir şey olur mu size bir şey oldu mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…