Virüs yedim, hesaplarım çalındı

omerdayı

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
CPU: Intel Core i5 10400 @ 2.90GHz
RAM: 16 GB DDR4
Anakart: GIGABYTE H410M H
GPU: Radeon RX 570 Series
SSD: 447GB Kingston KIOXIA-EXCERIA SATA SSD
Arkadaşlar selam. Yaklaşık bir 13-14 gün önce bir virüs yedim ve Valorant ve Steam hesabıma erişildi. Hesaplarımı geri alıp bilgisayarımı Malwarebytes ve Kaspersky ile taratıp virüsü temizledim. Fakat 1 gün önce Reddit hesabıma giriş yapılmış. Hesabı güvenceye aldım fakat PC'de hala virüs var mı diye bir tırstım. Ve format atmamda pek mümkün değil. Sizce ne yapmalıyım?

Arkadaşlar selam. Yaklaşık bir 13-14 gün önce bir virüs yedim ve Valorant ve Steam hesabıma erişildi. Hesaplarımı geri alıp bilgisayarımı Malwarebytes ve Kaspersky ile taratıp virüsü temizledim. Fakat 1 gün önce Reddit hesabıma giriş yapılmış. Hesabı güvenceye aldım fakat PC'de hala virüs var mı diye bir tırstım. Ve format atmamda pek mümkün değil. Sizce ne yapmalıyım?
Ne yaptın da virus yedin?

Ne yaptın da virus yedin?

Bir arkadaşımın Discord hesabı çalınmış. Bana bir link gönderip onun referans koduyla kayıt olmamı söyledi. Arkadaşımda yayıncılık işlerine yeni başlamıştı bende destek olayım deyip uygulamayı indirdim. Exe uazntısını açınca Kaspersky direk bildirim gönderdi trojan girdi diye. Girdiği an temizledim fakat gene de aldılar hesapları.

GlassWire ile ağ durumunu inceleyebilirsin hangi programlar durduk yere internete bağlanıyor.

GlassWire ile ağ durumunu inceleyebilirsin hangi programlar durduk yere internete bağlanıyor.
hocam görev yöneticisinde şöyle bir uygulama buldum ara sıra 0,1 ağ harcıyo virüs müdür ? Redditte amd ile ilgili diye birşey gördüm ve amd ekran kartı kullanıyorum.
1689846254054.png

hocam görev yöneticisinde şöyle bir uygulama buldum ara sıra 0,1 ağ harcıyo virüs müdür ? Redditte amd ile ilgili diye birşey gördüm ve amd ekran kartı kullanıyorum.
1689846254054.png
Evet. Ekran kartı yazılımı ile ilgiliymiş.

Virüs değildir ama siz yine de içiniz rahat etmesi açısından tam taramaları yapın ardından GlassWire ile de ağı izleyin. Tarayıcınızdada VirusTotal eklentisini kullanabilirsiniz, indireceğiniz dosyaları bir kısa taratın.

Virüs değildir ama siz yine de içiniz rahat etmesi açısından tam taramaları yapın ardından GlassWire ile de ağı izleyin. Tarayıcınızdada VirusTotal eklentisini kullanabilirsiniz, indireceğiniz dosyaları bir kısa taratın.
Sağolun Hocam.

Arkadaşlar Taramaları Yaptım. Temiz Çıktı. Teşekkürler Yardımlarınız için.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı