Virüslü bellek takıldığı anda direk virüs bulaşır mı?

Makaleler
65
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 5700X
MSI B450 Tomahawk MAX
GoodRAM IRDM Pro 2x 16 GB DDR4 3600 MHz CL18
ASUS Dual RTX 4070 OC
Cooler Master ML240L V2
Kingston Renegade 2 TB SSD
Kingston A2000 1 TB SSD
Sandisk Ultra 3D 500 GB SSD
Kioxia Exceria 480 GB SSD
Samsung 850 EVO 120 GB SSD (Harici)
Lian Li Lancool 216
Cooler Master MWE 700W 80+
İşletim Sistemi: Windows 11 Enterprise 25H2 / Arch Linux
Şu anda böyle bir sıkıntım yok fakat bir gün olabilir.
Virüs bulaşmış USB belleği Kaspersky IS yüklü ve koruma açık bir bilgisayara taktığımız anda Autorun tarzı bir işlem ile virüs anında çalışır mı?
Bahsettiğim virüsler autorun.inf dosyası atan virüslerdir.
Bildiğim kadarıyla Microsoft artık USB'lerden Autorun.inf ile otomatik program çalıştırmayı tamamen engelledi. Fakat yine de merak ediyorum, acaba virüs yazarlar yeni yöntem bulabilmiş mi diye.
Şu anda sistemimde Kaspersky Internet Security kullanıyorum. Zamanında Sality virüsü için "istediğiniz kadar yüksek seviyeyle Kaspersky kullanın, istediğiniz kadar iyi ek güvenlik yazılımı kullanın, Sality virüsü bulaşmış bir USB'yi takarsanız Sality kesinlikle sisteme bulaşır" deniyordu. Bu dediğim 2009 yıllarındaydı. Şimdi durum nedir?

Son düzenleme:
Kaspersky yüklüyse sorun çıkma ihtimali oldukça düşük. Yine de belleği taktıktan sonra sağ tık yapıp, "virüs taraması yap" butonuna basmanızı öneririm şahsen. Ya da, Kaspersky'nin ayarları bölümünden çıkarılabilir disk taramasını "tam tarama" olarak da ayarlayabilirsiniz. :)

Kaspersky yüklüyse sorun çıkma ihtimali oldukça düşük. Yine de belleği taktıktan sonra sağ tık yapıp, "virüs taraması yap" butonuna basmanızı öneririm şahsen. Ya da, Kaspersky'nin ayarları bölümünden çıkarılabilir disk taramasını "tam tarama" olarak da ayarlayabilirsiniz. :)
Onu biliyorum zaten. Asıl konu takar takmaz, daha hiçbir şekilde Windows Gezgini'ni bile açmadan, sadece bir autorun.inf dosyası ile bulaşma olayının hala var olup olmadığı. Yoksa taktıktan sonra eğer direk bulaşmadıysa tarama yapıp tertemiz hale getirebilirsiniz.

Kaspersky varken virüse ne hacet yahu.
2009'lu yıllarda Sality virüsü bulaşmış bir USB belleği bilgisayara takınca bilgisayarında Kaspersky olsa bile virüs her türlü bulaşıyordu. Bulaşır bulaşmaz da Kaspersky'yi siliyordu. Yeniden kurmaya çalışınca ise bilgisayarı otomatik olarak kapatıp açıyordu.
Fakat artık @102035 adlı arkadaşımızın da dediği gibi günümüzde bu imkansız zira Microsoft bu konuda baya bir geliştirme yaptı.

Yanlış Bilgilendirme
2009'lu yıllarda Sality virüsü bulaşmış bir USB belleği bilgisayara takınca bilgisayarında Kaspersky olsa bile virüs her türlü bulaşıyordu. Bulaşır bulaşmaz da Kaspersky'yi siliyordu. Yeniden kurmaya çalışınca ise bilgisayarı otomatik olarak kapatıp açıyordu.
Fakat artık @102035 adlı arkadaşımızın da dediği gibi günümüzde bu imkansız zira Microsoft bu konuda baya bir geliştirme yaptı.
Performans deseniz halleder veri sızıntısı deseniz kgbnin eline geçmeyen veriniz kalmamıştır zararlıyı barındıran sizlersiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı