Virüslü bilgisayardan Windows yüklenir mi?

• Konuyu başlatan Ayaz65
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 20
  • Görüntüleme 264
Kurduktan sonra kendi bilgisayarımda virüs taraması yapsam olur mu sizce
Reklam virüsü gibi virüslerde sıkıntı olmaz ama ciddi virüs varsa gereksiz yere uğraşmaya değmez. İnternet kafeye gidip, kurun. En fazla 30TL filan verirsiniz, üstüne oyunda oynarsınız.

Reklam virüsü gibi virüslerde sıkıntı olmaz ama ciddi virüs varsa gereksiz yere uğraşmaya değmez. İnternet kafeye gidip, kurun. En fazla 30TL filan verirsiniz, üstüne oyunda oynarsınız.
Hocam çok kırsal bir yerde yaşıyorum bulunduğum yerde internet cafe yok ayrıca birçok kişide internet cafelerin güvenilir olduğu gibi bir algı var garipsiyorum bunu. İnternet cafelerede başta mining olmak üzere envai çeşit virüs var aynı şeye denk gelmez mi?

Hocam çok kırsal bir yerde yaşıyorum bulunduğum yerde internet kafe yok ayrıca birçok kişide internet cafelerin güvenilir olduğu gibi bir algı var garipsiyorum bunu. İnternet cafelerede başta mining olmak üzere envai çeşit virüs var aynı şeye denk gelmez mi?

İnternet kafeler Shadow Defender gibi Anti-Virüs'ler kullanıyor bilgisayarı yeniden başlattığında yaptığın değişikleri geri alıyor.

Kaspersky ve Malwarebytes ile bilgisayarı temizleyip temiz bilgisayardan kurun.

Hocam çok kırsal bir yerde yaşıyorum bulunduğum yerde internet cafe yok ayrıca birçok kişide internet cafelerin güvenilir olduğu gibi bir algı var garipsiyorum bunu. İnternet cafelerede başta mining olmak üzere envai çeşit virüs var aynı şeye denk gelmez mi?
2000'li yılları bilemem ama günümüzde tüm internet kafeler sanal makine olarak çalışıyorlar ve bir sunucuya bağlılar. Sunucudan bir Windows kopyasını alıp, makine de aktif olarak çalıştırıyor. Yani siz bilgisayarı komple silseniz bile yeniden başlatınca eski haline geliyor, binevi RAM misali bir hafızaları var. Oyüzden virüs olasılığı yok, çünkü bulaştırsa bile PC eski haline geri dönecek.

Ana sunucuya da virüs bulaştıracak akıla sahip Internet kafe sahibide yok tabi.

İlla arkadaşınızın PC'sini kullanacaksanız bile temizleyip kullanın. Sonrasında tekrardan konu açmak istemezsiniz.

2000'li yılları bilemem ama günümüzde tüm internet kafeler sanal makine olarak çalışıyorlar ve bir sunucuya bağlılar. Sunucudan bir Windows kopyasını alıp, makine de aktif olarak çalıştırıyor. Yani siz bilgisayarı komple silseniz bile yeniden başlatınca eski haline geliyor, binevi RAM misali bir hafızaları var. Oyüzden virüs olasılığı yok, çünkü bulaştırsa bile PC eski haline geri dönecek.

Ana sunucuya da virüs bulaştıracak akıla sahip Internet kafe sahibide yok tabi.

İlla arkadaşınızın PC'sini kullanacaksanız bile temizleyip kullanın. Sonrasında tekrardan konu açmak istemezsiniz.
Kaspersky alıp temizlersem bütün sorun çözülür mü acaba ? Çünkü ağır bir virüs var gibi görünüyor.

Sahip olduğu virüse göre değişir, hertürlü Flash Belleğe bulaşması ihtimali yüksek. Klozetten hallice tencere de yemek yapmaktan farksız gibi doğrusu. İlk bir PC'sini temizleyin. Hem kendisi de gençleşmiş olur.

Şahsen gider internet kafe de yüklerdim, bu PC de kurmaktansa. Hatta Rufus yerine Ventoy kurarsanız; telefon ile de ISO dosyasını atıp, kurulum yapabilirsiniz.
Hocam bunu nasıl yapabilirim ? Ventoyu telefona mı kurayım telefondan nasıl biçimlendireyim Windows'u ? Ayrıca ne kadar güvenilir ki bu işlem.

Kaspersky alıp temizlersem bütün sorun çözülür mü acaba? Çünkü ağır bir virüs var gibi görünüyor.

Hocam bunu nasıl yapabilirim? Ventoy'u telefona mı kurayım telefondan nasıl biçimlendireyim Windows'u? Ayrıca ne kadar güvenilir ki bu işlem.

Boşuna para harçama Malwarebytes kur yeterli.

Kaspersky alıp temizlersem bütün sorun çözülür mü acaba ? Çünkü ağır bir virüs var gibi görünüyor.
Çoğunu siler ama %100 garanti veremem tabi.
Hocam bunu nasıl yapabilirim ? Ventoyu telefona mı kurayım telefondan nasıl biçimlendireyim Windows'u ? Ayrıca ne kadar güvenilir ki bu işlem.
Ventoy'u normalce PC'den kuruyorsunuz:

Sonrasında Rufus gibi dosyayı işlemesine gerek olmuyor. Direk ISO'u atıyorsunuz, onu okuyor. Aynı bu şekilde:
1761571883032.png

Kaspersky üyeliği var şuan bende o olur mu malwarebytes kadar sağlam mı
Sayılır, ikiside benzer klasmandalar ama birbirinin açıklarını da kapatıyorlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı