Virüslü bir linke tıklayınca ne yapılmalı?

İnternetim Turkcell'in fiberi. Modemi de onlar vermişti. Aç kapa yaptım büyük tuşuna basıp. Bana söylediği IP adresinden farklı bir IP adresim oldu şu an. IP adresimi alıp sizce nasıl ekran kartı modelimi öğrenmiş olabilir. Benim bilgisayarımda 3060 var şu an geçen ay almıştım. Bana "3060'a o kadar para vermişsin ama tellcom mu kullanıyorsun cidden" dedi. Sadece bir linke bastım diye nasıl bilgisayarımın ekran kartı modelini öğrenmiş olabilir ki. Sistemime virüs bulaşmış olabilir mi ya da Google hesabıma. Bu arada Google hesap geçmişime YouTube geçmişime baktım hiç anormal bir şey yok ve Google hesabımda yıllardır 2 adımlı doğrulama açık. Modem aç kapa dışında ne yapmam lazım ve biraz şüpheci birisiyim nasıl emin olabilirim hesaplarıma erişemediğinden :(
virüs programı ya da güvenlik için herhangi bir şey Google eklentisi vs kuruluda değildi.

Dostum bu site ismi grabify miydi link.

hayır link var şuan ben de ama buraya yazınca kayboluyor. Linkin ismini kendisi editlemiş istediği gibi. Sanki bir screenshot linki gibi ama tıklayınca direk youtube anasayfam açılıyor. Discordda bir arkadaşıma sormak için attım az önce orda da linkin küçük bir resmi gözüktü mesaj kısmında ve youtube logosu vardı. ama sahte olabilir yani kendisi yerleştirmiş olabilir. Bu arada linkin son uzantısı .com değil .jpg şeklinde idi

Hayır link var şu an ben de ama buraya yazınca kayboluyor. Linkin ismini kendisi editlemiş istediği gibi. Sanki bir screenshot linki gibi ama tıklayınca direk YouTube anasayfam açılıyor. Discord'da bir arkadaşıma sormak için attım az önce orada da linkin küçük bir resmi gözüktü mesaj kısmında ve YouTube logosu vardı. Ama sahte olabilir yani kendisi yerleştirmiş olabilir. Bu arada linkin son uzantısı .com değil .JPG şeklinde idi.

Korkmana gerek yok o linkden sistemine kadar öğrenebilir ve IP adresini öğrenir bir şey olmaz formata falan bulaşma boş yere.

bir kullanıcı yardımcı oldu ve link bağlantısının r3.o.lencr.orgadınaki bir siteden geldiğini söyledi. Belki yardımı dokunur incelemek isteyen arkadaşlara. Sadece modemini açıp kapatman yeterli dedi birde.

En son sizin gibi panik olan birine Discord verip 1 saat bir şey olmaz dememe rağmen ikna olmamıştı. En sonunda ceza yedim :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı