Virüslü dosyanın kolayca kaldırılması normal mi?

yunux21

Femtopat
Daha fazla  
Sadece ilgili dosyayı silin, bunlar gereksiz olabilir diyerek fazla dosya silmeyin kesinlikle.

Takıldığınız başka bir durum olursa sorabilirsiniz.

Hocam merhaba bende de aynı sorun vardı arkadaştaki gibi System32 de bir .dat dosyası mevcuttu bende aynı şekilde Kaspersky ile tarama yaptım Kaspersky temizleyememişti sonra Kaspersky programini bilgisayardan kaldırdıktan sonra dosyaya sağ tık yapıp kolay bir şekilde sildim tehlike arz eden bir dosya olsaydı silmek bu kadar kolay olabilir miydi?

@yunux21 Virüsler yeri tespit edildikten sonra genelde kolayca silinirler. Çok özenle kodlanmış virüsler dışında ben kendini korumaya alan virüs çok görmedim açıkçası. Dosya gerçekten zararlıydı ancak.

Eğer gerçekten gerekli bir dosyayı silseydik sistem açılmazdı ya da sorunlar ile kendini belli ederdi yaptığımızın yanlış olduğu konusunda. Virüsler zorunlu intracellular parazitlerdir canlılarda, bilgisayarlarda da öyleler. Bedenininizden size bulaş sağlamış bir virüsü silince nasıl normal hayatınıza devam edebiliyorsanız bilgisayardan da virüslü dosyayı sildiğimizde sorunsuz bir şekilde çalışıyor genelde. Kandan nötrofilleri sildiğinizi düşünsenize, bu felaket olurdu. Defender'ı kapatmak ya da antivirus kullanmamayı nasıl açıklarsın derseniz en iyi tanımım bu olurdu sanırım.

İntracellular= hücre içi
Nötrofil= Yangı yaşanan alana ilk giden hücrelerdir, kanda ihva olunurlar. Kandaki bağışıklık sisteminin ilk savunma ve thermoregulationu etkileyip ateşe neden olan ajanlarıdır.
Thermoregulation= Vücut ısısının belirli sınırlar içinde tutulma hali. Nötrofil bu sistemi uyarıp önce lokal, işler sarpa sararsa tum vücutta yangıya neden olur.

Son düzenleme:
@yunux21 virüsler yeri tespit edildikten sonra genelde kolayca silinirler. Çok özenle kodlanmış virüsler dışında ben kendini korumaya alan virüs çok görmedim açıkçası. Dosya gerçekten zararlıydı ancak.

Eğer gerçekten gerekli bir dosyayı silseydik sistem açılmazdı ya da sorunlar ile kendini belli ederdi yaptığımızın yanlış olduğu konusunda. Virüsler zorunlu intracellular parazitlerdir canlılarda, bilgisayarlarda da öyleler. Bedenininizden size bulaş sağlamış bir virüsü silince nasıl normal hayatınıza devam edebiliyorsanız bilgisayardan da virüslü dosyayı sildiğimizde sorunsuz bir şekilde çalışıyor genelde. Kandan nötrofilleri sildiğinizi düşünsenize, bu felaket olurdu. Defender'ı kapatmak ya da antivirus kullanmamayı nasıl açıklarsın derseniz en iyi tanımım bu olurdu sanırım.

İntracellular= hücre içi.
Nötrofil= yangı yaşanan alana ilk giden hücrelerdir, kanda ihva olunurlar. Kandaki bağışıklık sisteminin ilk savunma ve thermoregulationu etkileyip ateşe neden olan ajanlarıdır.
Thermoregulation= vücut ısısının belirli sınırlar içinde tutulma hali. Nötrofil bu sistemi uyarıp önce lokal, işler sarpa sararsa tum vücutta yangıya neden olur?

Hocam izniniz ile bir soru daha sormak isterim ben bu dosyayı sildikden sonra Kaspersky'da tarama yaptım ve sonuçları temiz çıktı acaba halen bilgisayarda mevcut virüs olabilir mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı