Çözüldü Virüslü flash bellek nasıl temizlenir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Kyreth

Centipat
Yer
Auckland
Daha fazla  
Arkadaşlar şimdi bende iki tane flash bellek var ben bunları daha önceden virüslü bir bilgisayara takmıştım ve şimdi içlerinde virüs olabilir de olmayabilir de. Yani şimdi bu flash bellekleri kullanmam gerekiyor ama şimdi bilgisayara virüs girebilir diye çekiniyorum. Flash bellekleri bilgisayara virüs bulaştırmadan nasıl temizlerim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Bilgisayarcıya gitmesine gerek yok. Official Site | Malwarebytes: Antivirus, Anti-Malware & Privacy
Bu siteye git, free download kısmından indir kurulumdan sonra e-posta isteyecek rastgele bir e-posta salla kendi e-postanı da girebilirsin ama 14 gün sonunda senden para isteyecek o uygulamadan USB belleğini temizlemen için bir yer olacak.

Hocam benim dediğim farklı bende onu dicektimde virüs bulaşabilir PC'ye arkadaşın bulaşırsada çıkamaz o işin içinden bilgisayarcıya götürse yedek PC'ye takar güzel tarar onu sonra da virüs varsa da ne var ne yok sildirir ben yaşadım bunu flashım o yüzden bozuldu.

Eğer öyle bir şey yapacaksanda dostum güvenli moda alacaksın PC'yi tam tarama atıp güzel virüsleri bulup sileceksin ama eğer flashda dosyalar halen daha duruyor ise sildiriceksin bilgisayarcıda benim flashım vardı virüs girdi sebepsiz yere flashım o virüs yüzünden bozuldu dikkatli olman gerek yani güvenli moda al sonra Norton, malwerebytes, Kaspersky gibi antivirüs programlarında tam tarama yap eğer bir şey yoksa bir şeysi yoktur ama sildiğin dosya tekrar geri geliyorsa anlaki işte virüs var.
Bilgisayarcıya götürüp içinde ne var ne yok kontrol ettirip eğer varsa da güzel bir şekilde temizlettirip kullanabilirsin eğer kendi pcne filan takarsan virüs çıkarsa başın biraz ağırabilir en garantilisi bence dediğim.

Bilgisayarcıya götürüp içinde ne var ne yok kontrol ettirip eğer varsa da güzel bir şekilde temizlettirip kullanabilirsin eğer kendi pcne filan takarsan virüs çıkarsa başın biraz ağırabilir en garantilisi bence dediğim.

Bilgisayarcıya gitmesine gerek yok. Official Site | Malwarebytes: Antivirus, Anti-Malware & Privacy
Bu siteye git, free download kısmından indir kurulumdan sonra e-posta isteyecek rastgele bir e-posta salla kendi e-postanı da girebilirsin ama 14 gün sonunda senden para isteyecek o uygulamadan USB belleğini temizlemen için bir yer olacak.

Kaspersky antivirüs kur , güncelle.
Flash belleği tak.
Tarat

Sonrası flash bellekte içinde dosyan varsa Total Commander programının gizli ve sistem dosyaları gösterme ayarı yaptıktan sonra , dosyalarına bakabilirsin.

Dosyalarını yedekledikten sonra format atabilirsin.

Format attıktan sonra USB disk security vb yazılımlarla , USB virüslerine karşı aygıtını aşılayabilirsin

Hocam benim dediğim farklı bende onu dicektimde virüs bulaşabilir PC'ye arkadaşın bulaşırsada çıkamaz o işin içinden bilgisayarcıya götürse yedek PC'ye takar güzel tarar onu sonra da virüs varsa da ne var ne yok sildirir ben yaşadım bunu flashım o yüzden bozuldu.

Eğer öyle bir şey yapacaksanda dostum güvenli moda alacaksın PC'yi tam tarama atıp güzel virüsleri bulup sileceksin ama eğer flashda dosyalar halen daha duruyor ise sildiriceksin bilgisayarcıda benim flashım vardı virüs girdi sebepsiz yere flashım o virüs yüzünden bozuldu dikkatli olman gerek yani güvenli moda al sonra Norton, malwerebytes, Kaspersky gibi antivirüs programlarında tam tarama yap eğer bir şey yoksa bir şeysi yoktur ama sildiğin dosya tekrar geri geliyorsa anlaki işte virüs var.

Çözüm

Benim tercihim flash bellek çok yüksek boyutlu değilse yenisini almak. Önceden Malwarebytes ile sorunumu bu şekilde çözmüştüm.

Yani şimdi en basit arkadaşında dediği gibi bilgisayarcıya yaptırmak yani şimdi virüs girerse dediğiniz gibi işin içinden çıkamayabilirim zaten hemen dibimizde tanıdık bir bilgisayarcı var ona götürür hallederim bir de şimdi yenisi alamam yani çünkü ikisi de 128 GB yardım ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı