Virüslü HDD'yi bilgisayara takmalı mıyım?

IbrahimKY

Hectopat
Daha fazla  
Önceden çıkarılıp bir yere koyulan HDD'yi yıllar sonra takmaya karar verdim. Fakat içinde ne olduğunu bilmiyorum. Bozuk ya da virüslü olup olmadığını bilmiyorum. İçinde virüs varsa biçimlendirip anti virüs ile iyice temizleyip bilgisayara tarama yapsam, bozuksa tekrar çıkarsam mantıklı bir iş yapar mıyım?

İçindeki veriler önemli değilse Windows kurulum belleği oluşturun, kurulum ekranı geldiğinde diski silin(Yanlış diski silmeyin, bu kısım önemli disk harfleri farklı olur boyutlarından anımsayın) ve kullandığınız Windows'u açarak Bilgisayarım > Yönet ile diski yeniden oluşturun, işte size virüssüz ve sıfır bir disk

Ya yok zaten içi umurumda değil sadece içinde virüs var mı ya da HDD bozuk mu o umurumda .
Harddiski bilgisayara takmadan once Kaspersky Rescue Disk yukleyip USB'ye yazdirip HDD'yi takin. Bilgisayari USB'den baslatip HDD'yi bir taratin. En temiz yolu bu olmali.
Peki bu yazdığınız işlemin bir videolu anlatımı var mıdır? Yazdığınız şey çok karışık bir işlemmiş gibi geliyor.
Harddiski bilgisayara takmadan once Kaspersky Rescue Disk yukleyip USB'ye yazdirip HDD'yi takin. Bilgisayari USB'den baslatip HDD'yi bir taratin. En temiz yolu bu olmali.
Eğer bu yazdığınız yöntemin amacı diskin içindekileri kurtarmak ise yapmayayım.
Pek anlamadım ama?

Son düzenleyen: Moderatör:

En temizi diski GNU/Linux´ta açmak. Ardından diski biçimlendirip Windows´ta kullanabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…