Virüslü PC'yi formatlarken 'sürücüyü temizle' seçeneğini kullanmaya gerek var mı?

minkk

Hectopat
Daha fazla  
RAM
64GB
SSD veya HDD modeli
256gb ssd 1tb hdd
Ekran kartı
GTX 1070
İşlemci
İ7-6700HQ
2 sorum var eski klasik taktikle format atmak mı daha iyi şu anda yoksa Windows'un kendi sıfırlamasını kullansamda aynı işlevi görür mü virüslü bir PC için. Windows'un sıfırlamasını hiç kullanmadım o yüzden soruyorum. Bir de Windows'tan sıfırlama yaparken "sürücüyü temizleme" dersem belirli virüslerin kalmasına sebep olur mu yoksa sürücüyü de mi temizlemem lazım?

Bence USB üzerinden daha mantıklı virüs girdise ama veriler gitmesin iştiyorsan sıfırla.

Aslında Malwarebytes ve Kaspersky ile bütün virusleri teoride temizleyebilirsin.
Ama soruna cevap vermek gerekirse, Windows'un kendi sıfırlaması ve sürücüyü silmeden bırakman,
Tertemiz bir format için uygun değil.

Aslında Malwarebytes ve Kaspersky ile bütün virusleri teoride temizleyebilirsin.
Ama soruna cevap vermek gerekirse, Windows'un kendi sıfırlaması ve sürücüyü silmeden bırakman,
Tertemiz bir format için uygun değil.

Adam doğru diyor.

Bence sürücüyü temizlemeye göre format daha hızlı hem pcne göre değişir ama 15 20 dakika içinde kurulur diğei is 1 2 saat sürüyor.

2 sorum var eski klasik taktikle format atmak mı daha iyi şu anda yoksa Windows'un kendi sıfırlamasını kullansamda aynı işlevi görür mü virüslü bir PC için. Windows'un sıfırlamasını hiç kullanmadım o yüzden soruyorum. Bir de Windows'tan sıfırlama yaparken "sürücüyü temizleme" dersem belirli virüslerin kalmasına sebep olur mu yoksa sürücüyü de mi temizlemem lazım?

USB veya DVD ile format en temizi bazı virüsler öyle bir yerleşiyor ki sıfırlamakla geçmez.

100. mesajımı size yazayım en iyisi formattır sıfırlama hikaye benim için.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı