VirüsTotal sonucu nasıldır?

Virustotal fotoğrafını atıp, nasıldır diye sorunca yapılan tek şey şu:
"Bu antivirüsler virüs gösteriyor, virüs müdür?"

Bunun yerine Virustotal linkini atın. Bu linkler size özel linkler değildir, sizin bilgisayarınız hakkında bilgi vermez.

Dosyanın içeriği, ayrıntıları, bıraktığı dosyalar, iletişime geçtiği hizmetler, iletişim kurduğu IP adreslerini inceleyebilelim ki doğru düzgün bir yanıt verebilelim.

Virustotal fotoğrafını atıp, nasıldır diye sorunca yapılan tek şey şu:
"Bu antivirüsler virüs gösteriyor, virüs müdür?"

Bunun yerine Virustotal linkini atın. Bu linkler size özel linkler değildir, sizin bilgisayarınız hakkında bilgi vermez.

Dosyanın içeriği, ayrıntıları, bıraktığı dosyalar, iletişime geçtiği hizmetler, iletişim kurduğu IP adreslerini inceleyebilelim ki doğru düzgün bir yanıt verebilelim.
Tabii. Linki budur.

Rar ya da zip yerine direkt uygulamayı taratın.
Sürekli exe istemeye gerek yok, relations kısmında dropped files bölümünden arşiv içindeki dosyaları görebilirsiniz.

.exe'nin VT sonucu bu şekilde:

İnceliyorum, gerekirse Hybrid Analysis raporu isteyebilirim.

Sürekli exe istemeye gerek yok, relations kısmında dropped files bölümünden arşiv içindeki dosyaları görebilirsiniz.

.exe'nin VT sonucu bu şekilde:

İnceliyorum, gerekirse Hybrid Analysis raporu isteyebilirim.
System32 içine Ayca_22.exe dropluyor, o da temiz gözüküyor ancak sürücüye erişmek istiyor. Güvenemedim ben.

Dosya Inno ile oluşturulmuş, ek müdahale göremedim ve zararlı deme sebeplerini anlayamadım aslında. 1-2 kritik eylemi var fakat net zararlı diyemem. Hybrid Analysis ve Intezer raporları alalım net sonucu ona göre belirleriz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı