Virüsü Diğer Disklere Bulaştırmayan Yazılım Önerisi

Bilgisayarda takılı diğer 2. 3. ve 4. hardiskleri birbirinden gizlemek için gerekli program var mı? Mesela bir hardiski kullanırken virüs girdi diyelim, diğer hardiskleri virüs bulaşmasından korumaya aracılık edecek bir program var mı?

Antivirüs yazılımlarının amacı, virüsü bulaşmadan ablukaya almaktır. Bulaştıktan sonra diğer disklere bulaşması olası, sizin yapmanız gereken bulaşmamasını sağlamak.
Kaspersky Free kullanılabilir, ücret ödeyebilirim derseniz daha üst versiyonları da tercih edilebilir.

Peki HDD gizleme programları var mı ve varsa bir HDD virüs sebebiyle enjekte olduktan sonra diğer HDD'leri gizleme programları aracılığıyla virüslerden korumak mümkün mü?

Son düzenleyen: Moderatör:
Böyle bir yazılım ve yöntem yok. Güncel ve güvenilir bir antivirüs yazılımı kullanmanız yeterlidir.
@Murat5038 hocam daha iyi bir açıklama yapacaktır.

Zararlılardan korumak için yapılacaklar bellidir. Onları temelini Asım yazmış zaten. Diski gizlemek için programa bile gerek yok disk yönetiminden harfin silersin bilgisayarımdan görmezsin. Ancak gizlemek zararlıların bulaşmayacağı anlamına gelmez.

• Disk şifreleme programları ile önlem alınabilir ancak yazılımsal sorunlardan diskteki verileri kaybetme olasılıkları haliyle var. Şifreyi unutmak gibi durumlarda olduğundan riskli olacaktır.
  • Bunun dışında disklerin yazma izinlerini kaldırabilirsiniz. Ancak lazım olduğunda tekrar izinleri etkin yapmanız lazım.
  • Farklı kullanıcı açıp yönetici olmayan kullanıcıdan devam edip yöneticiye şifre konulması ile koruma sağlanabilir. Lazım olduğunda yönetici hesabına geçebilirsiniz.

Asım Demir ve Murat5038, bilgilendirme için teşekkürlerimi sunuyorum sağolun .

Yani sormamın maksadı şuydu; 1. hardiske Windows 10, 2. hardiske Windows 7 vs. diye kurulum yapıp sonrasında ise BIOS' tan farklı zamanlarda önyükleme listesinden bazen Windows 7 yüklü hardiski bazen Windows 10 yüklü hardiski seçip çalıştırmaktı ve bu hardisklerden birini seçip çalıştırdığımda ise bilgisayara takılı olan diğer harddiski görmemesini istememdi.

Çünkü asıl olarak kullandığımız harddiskte yapmaya kıyamadıklarımı paçavra olarak kullanmak istediğim eski dizüstü bilgisayar hardiskinde yapmak istememdir. Virüs bulaşırsa asıl ve yeni olan harddisk zarar görmesin diye böyle şeyi yapmak istiyorum.

Diğer türlü kasanın kapağını çıkarıp dizüstü bilgisayar harddiskini çıkarıp takınca hem zahmetli oluyor hemde güç kaynağından çıkan kablolar çıkarıp takıp ve eğilip bükülünce hasar görebiliyor.

Sanal sistem kurunca donanım gücü gerektiren programları kullanamam o zaman, sanal sistemde RAM gücü kullanılıyor ya işte bizim RAM 4 GB, işlemcimiz İntel Core 2 Duo CPU E6750, ekran kartı GeForce 9800 GT ve anakart ise DDR 2 destekliyor. Zararlı yazılım bulaşması kuvvetli muhtemel olan ortamda çalıştıracağım HDD' de yüklü olan işletim sistemini, yani zararlı yazılımlar yine kuvvetle muhtemel bir olasılıkla olacak.

Sizin vermiş olduğunuz tavsiyelerden disk yönetiminden sürücü harflerini kaldırıp ardından sürücü harfleri kaldırılmış olan diskleri özellikler ve güvenlik penceresinden Administrator ve SYSTEM dahil bütün kullanıcı hesaplarından okuma yazma gibi izinleri kaldırarak ve üstünede Bitlocker ile HDD' leri şifrelemek bana cazip geldi. Çünkü evde boşta duran HDD' ler var onları böyle kullanmayı diledim.

Sizin tavsiye ederek banada cazip gelen ve bir üst satırda belirttiğim bu yöntem paçavra olarak kullanılacak olan HDD' den olası zararlı yazılımların esas olarak kullanacağımız HDD' ye sızmasının önüne çok yüksek bir ihtimal geçebiliriz değil mi?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı