Sanal sistem kurunca donanım gücü gerektiren programları kullanamam o zaman, sanal sistemde RAM gücü kullanılıyor ya işte bizim RAM 4 GB, işlemcimiz İntel Core 2 Duo CPU E6750, ekran kartı GeForce 9800 GT ve anakart ise DDR 2 destekliyor. Zararlı yazılım bulaşması kuvvetli muhtemel olan ortamda çalıştıracağım HDD' de yüklü olan işletim sistemini, yani zararlı yazılımlar yine kuvvetle muhtemel bir olasılıkla olacak.
Sizin vermiş olduğunuz tavsiyelerden disk yönetiminden sürücü harflerini kaldırıp ardından sürücü harfleri kaldırılmış olan diskleri özellikler ve güvenlik penceresinden Administrator ve SYSTEM dahil bütün kullanıcı hesaplarından okuma yazma gibi izinleri kaldırarak ve üstünede Bitlocker ile HDD' leri şifrelemek bana cazip geldi. Çünkü evde boşta duran HDD' ler var onları böyle kullanmayı diledim.
Sizin tavsiye ederek banada cazip gelen ve bir üst satırda belirttiğim bu yöntem paçavra olarak kullanılacak olan HDD' den olası zararlı yazılımların esas olarak kullanacağımız HDD' ye sızmasının önüne çok yüksek bir ihtimal geçebiliriz değil mi?