Virüsü Diğer Disklere Bulaştırmayan Yazılım Önerisi

Acaba ben yanlış mı anladım dediklerinizi? :) Disklerin birbirlerini görmemeleri ve birbirleriyle olan hiçbir izni olmamaları bile kendi içlerinde bile program kurulmaması gibi engellerle mi karşılaşacak bilgisayar kullanıcısı?

Disk izinlerini her iki sistemde de engeller isen sadece zararlıları değil veri hareketlerini de engellemiş olursun.
Disklerin birbirlerini görmemeleri
Görmeme diye birşey olamaz zaten. Sistem ne olursa olsun görür.
birbirleriyle olan hiçbir izni olmamaları bile kendi içlerinde bile program kurulmaması gibi engellerle mi karşılaşacak bilgisayar kullanıcısı?
Evet. Her iki diskin de sistemde izinlerini engellersen engellediğin izine göre işlem yapamazsın.

Tamam şimdi daha iyi anladım, telaffuz hatası yapmışım af buyrun. Disk izinlerinden kasıt 1. diskin 2. diske olan yazma, okuma ve erişim izinleri ve 2. diskin de 1. diske karşı olan yazma, okuma ve erişim izinlerini engellemektir ve sonrasında ise birbirlerine karşı kör ve sağır kalan disklerin kendi içerisinde barındırdığı işletim sistemindeki disk yönetiminden sürücü harfini kaldırmaktır.

BIOS ayarlarındaki önyükleme seçeneklerinden 1. diskten 2. diski, 2. diskten 1. diski gizle gibi ayarlar koymuş olsaydılar anakart üreticileri daha iyi olurmuş.

Sizi de bu konuda uğraştırdık, yardımlarınız ve bilgi paylaşımınız için teşekkürler. Sizden öğrendim disk yönetiminden sürücü harflerini kaldırınca bilgisayarda C, D ve E sürücüsünden başka sürücü görünmediğini. :)

En son yazdığım yazının ilk paragrafında; ''Disk izinlerinden kasıt 1. diskin 2. diske olan yazma, okuma ve erişim izinleri ve 2. diskin de 1. diske karşı olan yazma, okuma ve erişim izinlerini engellemektir ve sonrasında ise birbirlerine karşı kör ve sağır kalan disklerin kendi içerisinde barındırdığı işletim sistemindeki disk yönetiminden sürücü harfini kaldırmaktır.'' diye bahsettiğim yöntemde de kendi içlerinde program kurma felan konularda engel kalmaz değil mi?

Böyle bir yazılım ve yöntem yok. Güncel ve güvenilir bir antivirüs yazılımı kullanmanız yeterlidir.
@Murat5038 hocam daha iyi bir açıklama yapacaktır.

Hocam kullandığım bir program var.

"Universal Shield" ile eğer diskin erişimini kaparsak virüs bulaşmaz hem. (Harddiskin sata kablosunu falan sökün demiyorum, tek harddiskin içindeki bölümleri, dosyaları, klasörleri kapamak için.)

Link: Everstrike Universal Sheild v4.7

Bir kaç SS paylaşırım kısa zamanda.

Ben de v4.7 bulunmakta tek sıkıntısı var ki o da hemen çözülebiliyor, şua na kadar açığı bakımından birkaç şey yakaladım sadece;
Temiz kurulum yapılmış "USPRO.EXE" dosyasını tekrar atarsanız şifreyi değiştirme imkanı,
Çift sistem kurarsanız örneğin Parrot OS - Windows 10, Windows açıldıktan sonra 3. disk de herhangi bir işlem yapamazsınız bunun için korumayı tekrar aç kapa yaparsanız işinizi görür. (Linux'un biçimlendirdiği exfat vs. diski göremezsiniz olayına demiyorum zaten NTFS için)
...
diye gidiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Murat5038; çok meşgul ettik sizi bu konuda artık utanma geldi bana, fakat izin konusunda en son yazmış olduğum satırda telaffuz hatasını düzelterek anlatmaya çalışmıştım ve düzelterek anlatmama rağmen yine de program ekle-kur yapamaz mıyım? Cevabı merak ediyorum.

StalkerReborn; tek harddisk değil 3 tane hardisk takılı bilgisayarda. :)

düzelterek anlatmama rağmen yine de program ekle-kur yapamaz mıyım? Cevabı merak ediyorum.
Maalesef evet. O yüzden sadece önerdiğim yöntemlerden harfiyen uygularsanız işinize yarar. Diğer türlü istenmeyen sonuçlar çıkacaktır :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı