Virüsüne izin verildiğinde Antivirüs programı bunu algılayabilir mi?

Cyberbug 2077

Hectopat
Makaleler
1
Diyelim ki bir BIOS virüsüne izin verdik yapabileceği her şeye. Yine de ESET'in gelişmiş tehdit koruması bunu virüs olarak algılayabilir mi?

Yani her şekilde o bilgisayarcı bulaştırıp bir şeyler yapsa bile (yetki vermek gibi) ESET bulur değil mi?
Bilgisayarcı neden bilerek bulaştırsın ki? Sadece birkaç korsan uygulama kurduysa basit 4-5 Trojan bulaşmıştır o da temizlenir kolay bir şekilde.

Öyle bir şey olduğunu sanmıyorum. Siz zaten temiz kurulum yapmadınız mı?

Bilerek değil. Bir şekilde bulaştirmış olabilir normal bir şey yapıyorum sanıp yetki vermiş veya onun gibi şeyler yapmış olabilir diye düşündüm. Her olasılığı değerlendiriyorum.

Yaptım ancak dediğim gibi BIOS virüsü format ile gitmiyor ya.

Dediğim gibi bilgisayarcı en gelişmiş BIOS virüsü bulaştırıp bir şeyler yaptıysa bile (yetkilendirme gibi) ESET tarafından kesinlikle bulunur değil mi?

ESET bulur.

Bilgisayarcılar bilgisayara yalnızca crack'ten dolayı birkaç tane basit zararlı bulaştırabilir. Onun dışında bulaştırmazlar.

Standart bir kullanıcının her olasılığı değerlendirmesi saçma. Sadece ilk etapta bir zararlı engellenemezse çoğu olasılığı değerlendirebilirsiniz.

Hocam işte ilk etapta engellenemedi çünkü antivirüs yoktu. Bundan dolayı

Yani bilgisayarcı en gelişmiş BIOS virüsünü ne yaptıysa yapsın nasıl yetkilendirdiyse yetkilendirsin bile ESET kesinlikle bulur değil mi?

ESET algılayacaktır.
AV'nin bir zararlıyı bulması için illa yetkisiz olmasına gerek yok zira yetki diye bir şey yok.

Hocam bir son sorum var. Şimdi o bulaşan BIOS virüsüne bilgisayarcı kameraya erimesine izin verirse bu virüs kameraya eriştiği zaman yaşadığı bir şekilde erişmediği için ESET'in bunu virüs olarak algılamama gibi bir durumu olabilir mi?
@Fıratt10
@Dutchman

Son düzenleme:
Aynı şeyleri sorup her defasında son sorum diyorsunuz, güvenlik konusunda gerçekten yardım gerekecek bir durum yaşamadığınız müddetçe aynı sorulara yanıt vermeyeceğim zira diğer arkadaşlara yardımcı olamıyoruz.

Şu virüs tespit muhabbeti de sizin sandığınız gibi bir olay değil. BIOS zararlısı kameraya erişemez öyle bir şey yok. Sizin kafanızda kurduğunuz güvenlik takıntısı da yıllardır dijital güvenlik sektöründe yer alan uzmanlar ve bu sektörde olan 40-50 senelik firmaların taa 90'larda düşünüp de önlem aldığı ve 30 senedir de işlettiği modeller. Aklınıza her gelen saldırı yönteminde açın bir araştırın zira tonla kaynak bulacaksınız.

Bu alana merakınız olabilir bu iyi birşey. Hatta rehber konusu dahi açtığınızı gördüm fakat belirli bir konuda uzmanlaşmak için 4-5 makale okumak yetmiyor. Siz kalkıp aylarca sadece makale okuyarak bu alanda uzman da olamazsınız. Eğer bu alanda ilerlemek istiyorsanız deneyeceksiniz. Saldırı yöntemlerini pentest yöntemlerini deneyeceksiniz. Sanal makinede veya ayrı bir sistemde bunları test edeceksiniz ki bu metodları anlayıp bunlara karşı önlem alın ve bu konuda deneyiminiz olsun. Ama sizdeki mevcut güvenlik takıntısı ile bunu yapmanız mümkün değil. Sözlerimi bir mentor sözü gibi de görebilirsiniz bir yabancı sözü gibi de. Tek bilmeniz gereken sözlerimin ilerlemeniz için önemli olduğu. İlk paragraftaki mesajım da geçerli. İyi akşamlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…