Cyberbug 2077
Hectopat
- Makaleler
- 1
Diyelim ki bir BIOS virüsüne izin verdik yapabileceği her şeye. Yine de ESET'in gelişmiş tehdit koruması bunu virüs olarak algılayabilir mi?
Bilgisayarcı neden bilerek bulaştırsın ki? Sadece birkaç korsan uygulama kurduysa basit 4-5 Trojan bulaşmıştır o da temizlenir kolay bir şekilde.Yani her şekilde o bilgisayarcı bulaştırıp bir şeyler yapsa bile (yetki vermek gibi) ESET bulur değil mi?
Öyle bir şey olduğunu sanmıyorum. Siz zaten temiz kurulum yapmadınız mı?Hocam o bulaştırmadıysa bile kendi o format USB'sini hazırladığı bilgisayarı pek iyi kullandığını düşünmüyorum. O bilgisayara bulaşıp oradan da benim bilgisayara bulaşmış olabilir diye. Bir de BIOS virüsü bulaştıracak kadar yeteneksiz ve bilgisiz olabilirler diye düşünüyorum.
Bilgisayarcı neden bilerek bulaştırsın ki? Sadece birkaç korsan uygulama kurduysa basit 4-5 trojan bulaşmıştır o da temizlenir kolay bir şekilde.
Öyle bir şey olduğunu sanmıyorum. Siz zaten temiz kurulum yapmadınız mı?
ESET bulur.Bilerek değil. Bir şekilde bulaştirmış olabilir normal bir şey yapıyorum sanıp yetki vermiş veya onun gibi şeyler yapmış olabilir diye düşündüm. Her olasılığı değerlendiriyorum.
Yaptım ancak dediğim gibi BIOS virüsü format ile gitmiyor ya.
Dediğim gibi bilgisayarcı en gelişmiş BIOS virüsü bulaştırıp bir şeyler yaptıysa bile (yetkilendirme gibi) ESET tarafından kesinlikle bulunur değil mi?
ESET bulur.
Bilgisayarcılar bilgisayara yalnızca Crack'ten dolayı birkaç tane basit zararlı bulaştırabilir. Onun dışında bulaştırmazlar.
Standart bir kullanıcının her olasılığı değerlendirmesi saçma. Sadece ilk etapta bir zararlı engellenemezse çoğu olasılığı değerlendirebilirsiniz.
ESET algılayacaktır.Hocam işte ilk etapta engellenemedi çünkü antivirüs yoktu. Bundan dolayı
Yani bilgisayarcı en gelişmiş BIOS virüsünü ne yaptıysa yapsın nasıl yetkilendirdiyse yetkilendirsin bile ESET kesinlikle bulur değil mi?
AV'nin bir zararlıyı bulması için illa yetkisiz olmasına gerek yok zira yetki diye bir şey yok.
ESET algılayacaktır.
Hiçbirşey yapamaz. Bu iş formata kadar gider. Hatta belki format atsanız bile temizlenmeyebilir.Diyelim ki bir BIOS virüsüne izin verdik yapabileceği her şeye. Yine de ESET'in gelişmiş tehdit koruması bunu virüs olarak algılayabilir mi?
Aynı şeyleri sorup her defasında son sorum diyorsunuz, güvenlik konusunda gerçekten yardım gerekecek bir durum yaşamadığınız müddetçe aynı sorulara yanıt vermeyeceğim zira diğer arkadaşlara yardımcı olamıyoruz.Hocam bir son sorum var. Şimdi o bulaşan BIOS virüsüne bilgisayarcı kameraya erimesine izin verirse bu virüs kameraya eriştiği zaman yaşadığı bir şekilde erişmediği için ESET'in bunu virüs olarak algılamama gibi bir durumu olabilir mi?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.