VirusTotal ile Malwarebytes sonuçları ile dosya güvenli mi?

Dorzi

Kilopat
Daha fazla  
  • Merhaba, dün Apex çevirinin kapandıktan sonra yayınladığı tüm yamalarının olduğu dosyayı indirdim. İçinden The Amazing Spider-Man 2 Türkçe yamasını aldım. Kaspersky uyarı vermedi. Malwarebytes ile tarattığımda dinput8 DLL dosyasına malware AI bilmem ne uyarısı verdi.
  • Sonra bugün de aynı dosyayı tarattım bu sefer ikisi de temiz dedi. Dosyayı başka bir siteden de indirdim ona da temiz dedi. Benim şaşırdığım Malwarebytes ilk başta güvensiz deyip bugün güvenli demesi.
  • Ben çözemedim sonra da VirusTotal'e attım. İki farklı yerden indirdiğim DLL dosyası aynı uyarıları verdi.
  • Sizce ne yapmalıyım bu dosya güvenli midir? Tekrar söylüyeyim, bu dosya The Amazing Spider-Man 2'nin Apex çeviriden aldığım Türkçe yamasının içindeki dinput8 DLL dosyası.

Son düzenleyen: Moderatör:
Malwarebytes ve Kaspersky temiz dedi ama?

Bu DLL dosyasının içindeki kodları atabilme şansım var mı? Nasil atabilirim?

@Malware.AI

@300319 @Dutchman hocam bilginiz var mı?
Veya size DLL dosyasının içini atayim oluyorsa.

Beyefendi Kaspersky ve Malwarebytes her zaman doğru olacak diye bir kaide yok 41e çıkmış tehdit bulan program sayısı.
Avast.
McAfee.
Sophos.
Webroot.
ESET.
Emisoft.
AVG.
BitDefender.
Webroot.
Bu programlar tehdit bulmuş dandik programlar değil bunlar bence dosyada tehdit var. Ben olsam güvenmezdim.

Yamaların dinput8.dll ile nasıl bir ilgisi var bilemiyorum, DirectInput ile yamayla alakalı bir format girişi yapıyor da olabilirler fakat bu tarz kritik dosyaların değiştirilmesi doğal olarak AV yazılımlarında sahteciliği tetikler. Kullanmamakta fayda var.

Yamaların dinput8.dll ile nasıl bir ilgisi var bilemiyorum, DirectInput ile yamayla alakalı bir format girişi yapıyor da olabilirler fakat bu tarz kritik dosyaların değiştirilmesi doğal olarak AV yazılımlarında sahteciliği tetikler. Kullanmamakta fayda var.
Beyefendi Kaspersky ve Malwarebytes her zaman doğru olacak diye bir kaide yok 41e çıkmış tehdit bulan program sayısı.
Avast.
McAfee.
Sophos.
Webroot.
ESET.
Emisoft.
AVG.
BitDefender.
Webroot.
Bu programlar tehdit bulmuş dandik programlar değil bunlar bence dosyada tehdit var. Ben olsam güvenmezdim.
Peki, ikinizede teşekkür ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı