Virustotal kesin sonuç verir mi?

Killua0

Decapat
Katılım
20 Ağustos 2021
Mesajlar
118
Arkadaşlar merhaba. Oynadığım bir oyun için mod yükleyecektim ve "reklamı geçmek için devama basın" şeklinde olan linkler üzerinden indirme sayfasına giderek modu indirdim. Sonrasında içime bire kuşku düştü ve hem indirdiğim sayfayı hemde reklamlı sayfayı Virustotal üzerinden tarattım. Her ikisinde de 2 adet kırmızı uyarı verdi ve Malware yazıyordu. Bende bilgisayarı ve dosyaları hem Vindows'un kendi antivirüsünden hemde Malwarebytes üzerinden tarattım zararlı bir sonuç çıkmadı. Sizce bir sorun olur mu? Virüs yemiş olabilir miyim Virustotal her zaman kesin sonuç veriyor mu?
 
Arkadaşlar merhaba. Oynadığım bir oyun için mod yükleyecektim ve "reklamı geçmek için devama basın" şeklinde olan linkler üzerinden indirme sayfasına giderek modu indirdim. Sonrasında içime bire kuşku düştü ve hem indirdiğim sayfayı hem de reklamlı sayfayı VirusTotal üzerinden tarattım. Her ikisinde de 2 adet kırmızı uyarı verdi ve malware yazıyordu. Bende bilgisayarı ve dosyaları hem Windows'un kendi antivirüsünden hem de Malwarebytes üzerinden tarattım zararlı bir sonuç çıkmadı. Sizce bir sorun olur mu? Virüs yemiş olabilir miyim VirusTotal her zaman kesin sonuç veriyor mu?

Hocam ben Malwarebytes ile Windows Defender'ın bugüne kadar bir program tarattığımda uyarı verdiğini hatırlamıyorum. Bana kalırsa Kaspersky indirip tam tarama yaparsan hem için rahatlamış olur, hem de PC'de bir sorun varsa ortaya çıkar.
 
Arkadaşlar merhaba. Oynadığım bir oyun için mod yükleyecektim ve "reklamı geçmek için devama basın" şeklinde olan linkler üzerinden indirme sayfasına giderek modu indirdim. Sonrasında içime bire kuşku düştü ve hem indirdiğim sayfayı hem de reklamlı sayfayı VirusTotal üzerinden tarattım. Her ikisinde de 2 adet kırmızı uyarı verdi ve malware yazıyordu. Ben de bilgisayarı ve dosyaları hem Windows'un kendi antivirüsünden hem de Malwarebytes üzerinden tarattım zararlı bir sonuç çıkmadı. Sizce bir sorun olur mu? Virüs yemiş olabilir miyim VirusTotal her zaman kesin sonuç veriyor mu?

VirusTotal ya da herhangi bir antivirüs kesin sonuç veremez. VirusTotal üzerinden hangisi zararlı yazılım olduğunu söylüyor?
 
Hocam, kesin sonuç diye bir kavram yok. Farklı yazılımlar ile farklı sonuçlar elde edebiliyoruz bu nedenle piyasada antivirüs yazılımları farklı yazılım kullanılır.
 
Hangi AV'ler uyarı veriyor ve genelde 2-3 firmanın tespit ettiği seyler FP (False-Positive) oluyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı