Çözüldü VirusTotal nasıl kullanılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Bir uygulama indireceğim fakat içerisinde virüs var mı yok mu görmek istiyorum. VirusTotal'da bunu görme şansımın olduğunu fark ettim. Fakat o uygulamayı indirip dosya olarak atmamı söylüyor sitede. Uygulamayı indirsem virüs varsa bulaşmaz mı? İndirmeden VirusTotal'da görme şansım var mı?

Çözüm
Emin misiniz? Forumda da çoğu kişi öyle yazmış ama emin olamadım.
İndirdiğinizde RAR ile klasöre çıkarttığınız zaman kullandığınız anti-virüsler uyarı verebilir. Ama direkt indirip RAR ile taratırsanız tehdit algılanmaz. O yüzden RAR ile klasöre çıkartmanız lazım. Eğer tek bir klasörü taratacaksanız 650MB'den düşük olması lazım.
Yok. İndireceksin sonra klasöre çıkartacaksın sonra içindekilerini taratacaksın.

Uygulamayı atamazsın. Uygulamanın dosyalar kısmına gir bu da büyük ihtimal program dosyalarında veya program dosyaları(86) da olabilir.

İndirdiğinizde RAR ile klasöre çıkarttığınız zaman kullandığınız anti-virüsler uyarı verebilir. Ama direkt indirip RAR ile taratırsanız tehdit algılanmaz. O yüzden RAR ile klasöre çıkartmanız lazım. Eğer tek bir klasörü taratacaksanız 650MB'den düşük olması lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Indirirsem virüs varsa bulaşmaz mı? Çalıştırmadan sorun yok mu?

Çalıştırmadan sorun olmaz. Sanki zehirli bir peynir almışsında onu yersen ölecek yemezsen ölmeyecekmişsin gibi düşün.

Mesela exe dosyasını taratacağım diyelim. Nasıl yapacağım öyle?

Mesela exe dosyasını taratacağım diyelim. Nasıl yapacağım öyle?
Aslında klasöre çıkartmadan da eğer exe dosyasını taratacaksanız gene de olur. Ama false-positive çıkma olasılığı da var. Genellikle sonu .exe ile biten bütün dosyalar virüs olarak algılanıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…