Çözüldü VirusTotal nasıl kullanılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Bir uygulama indireceğim fakat içerisinde virüs var mı yok mu görmek istiyorum. VirusTotal'da bunu görme şansımın olduğunu fark ettim. Fakat o uygulamayı indirip dosya olarak atmamı söylüyor sitede. Uygulamayı indirsem virüs varsa bulaşmaz mı? İndirmeden VirusTotal'da görme şansım var mı?

Çözüm
Emin misiniz? Forumda da çoğu kişi öyle yazmış ama emin olamadım.
İndirdiğinizde RAR ile klasöre çıkarttığınız zaman kullandığınız anti-virüsler uyarı verebilir. Ama direkt indirip RAR ile taratırsanız tehdit algılanmaz. O yüzden RAR ile klasöre çıkartmanız lazım. Eğer tek bir klasörü taratacaksanız 650MB'den düşük olması lazım.
Aslında klasöre çıkartmadan da eğer exe dosyasını taratacaksanız gene de olur. Ama false-positive çıkma olasılığı da var. Genellikle sonu .exe ile biten bütün dosyalar virüs olarak algılanıyor.
Normalde indirmekten bile korkuyorum. Ama bazı arkadaşlar indirdigimde çalıştırmasam sorun yok demişlerdi. Ben çalıştırmadan önce hem Kaspersky'de özel dosya tarama hem de VirusTotal'de tarama yapacaktım. Kaspersky'i biliyorum fakat VirusTotal bi tık anlamadım.

Evet pek bilgim yok. Bilgim olmadığı için foruma soruyorum zaten :). Yapay zeka ile uğraşmak istemiyorum.

VirusTotal sitesine gidip .exe dosyasını siteye yüklediğiniz zaman site her şeyi kendi hallediyor. 😀

Forumda VirusTotal nasıl kullanılır diye konu varken yapay zekaya başvurmak saçma.

Sizin tercihiniz öyle. Benim için yapay zeka mantıklı, sizin için forumlar. Buna karışamam. :)

1743716050251.png

Normalde indirmekten bile korkuyorum. Ama bazı arkadaşlar indirdigimde çalıştırmasam sorun yok demişlerdi. Ben çalıştırmadan önce hem Kaspersky'de özel dosya tarama hem de VirusTotal'de tarama yapacaktım. Kaspersky'i biliyorum fakat VirusTotal bi tık anlamadım.
VirüsTotal aynı anti-virüsler gibidir. İndirdiğin dosyayı falan tarattığın zaman bilindik veya bilinmedik anti-virüsler tehdit algılayabiliyor. Fakat arada false-positive falan da çıkabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı