Bir uygulama indireceğim fakat içerisinde virüs var mı yok mu görmek istiyorum. VirusTotal'da bunu görme şansımın olduğunu fark ettim. Fakat o uygulamayı indirip dosya olarak atmamı söylüyor sitede. Uygulamayı indirsem virüs varsa bulaşmaz mı? İndirmeden VirusTotal'da görme şansım var mı?
İndirdiğinizde RAR ile klasöre çıkarttığınız zaman kullandığınız anti-virüsler uyarı verebilir. Ama direkt indirip RAR ile taratırsanız tehdit algılanmaz. O yüzden RAR ile klasöre çıkartmanız lazım. Eğer tek bir klasörü taratacaksanız 650MB'den düşük olması lazım.
Aslında klasöre çıkartmadan da eğer exe dosyasını taratacaksanız gene de olur. Ama false-positive çıkma olasılığı da var. Genellikle sonu .exe ile biten bütün dosyalar virüs olarak algılanıyor.
Normalde indirmekten bile korkuyorum. Ama bazı arkadaşlar indirdigimde çalıştırmasam sorun yok demişlerdi. Ben çalıştırmadan önce hem Kaspersky'de özel dosya tarama hem de VirusTotal'de tarama yapacaktım. Kaspersky'i biliyorum fakat VirusTotal bi tık anlamadım.
Normalde indirmekten bile korkuyorum. Ama bazı arkadaşlar indirdigimde çalıştırmasam sorun yok demişlerdi. Ben çalıştırmadan önce hem Kaspersky'de özel dosya tarama hem de VirusTotal'de tarama yapacaktım. Kaspersky'i biliyorum fakat VirusTotal bi tık anlamadım.
VirüsTotal aynı anti-virüsler gibidir. İndirdiğin dosyayı falan tarattığın zaman bilindik veya bilinmedik anti-virüsler tehdit algılayabiliyor. Fakat arada false-positive falan da çıkabilir.