VirusTotal tarzı siteler güvenilir mi?

784912

Picopat
Başlıkta da yazdığım gibi bu tarz siteler güvenilir mi? Şu açıdan soruyorum ben şimdi virüslü mü acaba diye VirusTotal'e bir dosya yüklesem ne olacak? Yani o dosya işim bittikten sonra adamların verilerinden silinecek mi yoksa bir kere yüklenildi mi hep onlarda mı kalacak? Eğer böyle ise yani bilmiyorum işleyişi, eğer böyle ise buraya dosya yüklemek yerine bilgisayarda sağlam bir antivirüs ile tarama yapmak daha mantıklı değil mi?

Bir de bazıları internette şifrelerini, maillerini sorguluyor bazı sitelerde, sızıntı var mı diye. Şimdi sen o sitelere mailini, şifreni girersen ve sızıntı olmasa bile şimdi o bilgilerin onların veritabanına yazılmayacak mı?

1.soru için: Dostum VirusTotal güvenilirdir. Eğer için rahat etmezse Malwarebytes veya Kaspersky'ı da tercih edebilirsin o dosyaların orada kalacagını tahmin etmiyorum açıçası zaten hocam dosya yüklemenize gerek yok. Tam tarama yaparsanız her dosyayı detaylı arar Yani Bir Daha Dosya Yükleme Zahmetine Girmenize Gerek Yok zaten virüs varsa direk gösterir dediğim antivirüsler bunu en iyi şekide yapmaya çalışıyor

Diğer sorunuz hakkında bende yeterince bilgi sahibi değilim maalesef.
Fakat böyle çalışan antivirüsler bana soracak olursanız piyasadan kalkmıştır bence.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı