Çözüldü VirusTotal'de zararlı görünen program temiz midir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

DarylDixon0

Decapat
Evet yukarıda da belirttiğim gibi VirusTotal'de RAR'ı tarattım ve 2 virüs olduğu ve indirdiğim siteyi tarattığımda ise 1 virüs çıktığını gördüm. Sizce bu program temiz midir? Aramadan önce kullandım bu yüzden verilerim çalınabilir mi? Malwarebytes ile de bilgisayarı tarattım ve temiz çıktı)

Dosya Ekleri

• site.PNG
    site.PNG
    1,1 KB · Görüntüleme: 209
  • dosya.PNG
    dosya.PNG
    2,4 KB · Görüntüleme: 209
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
False-positive yüksek ihtimal. 2 antivirüs bulmuş sadece ama RAR kesin vermez. Klasöre ayıklayıp öyle sonuç paylaşın.
Hocam dosyalar da şimdi dikkatimi çeken bir şeye daha rastladım keylogger için kullanılan bir özellik barındırıyormuş sanırsam eğer klavyeyle bir işlem yapmıyorsanız program üzerinden biraz şüpheli diyebilirim.

Risk içeriyor ancak hala %65 temiz diyebilirim.

Verileriniz çalınmamıştır büyük ihtimalle. Tarama yapsanız da virüs olduğunu varsayarsak antivirüsler de tespit etmediği için büyük ihtimalle bir şey bulmayacaklar.

Technopat'da zararlı olabilecek dosya paylaşmak yasak. Yasak olmasaydı belki kendi sanal makinemde çalıştırabilirdim.

Bir de ben böyle anlatıyorum ama korkmanıza gerek olacak bir durum olduğunu düşünmüyorum dediğim gibi program yaklaşık 7 aydır internette dolaşıyor bir problem olsaydı antivirüsler çoktan tespit ederdi düşünüyorum (YouTube için olan dosya hakkında konuşuyorum).
Bilgisayarınızda Defender varsa veritabanına düştüğünde bulacak ve temizleyecektir diye düşünüyorum.

Ancak program Defender'ı kapatıyor (GitHub dosyası) o yüzden Defender'ı Defender Control ile açmayı deneyebilirsiniz çalışacağını düşünüyorum.

Ayrıca attığım rehberlere bakın hepsini uygulamanız haftada 15-20 dakikanızı alır.

Hocam GitHub dosyasını hiç çalıştırmadım sadece YouTube olanı açtım ve birkaç özellik çalıştırdım.

Hocam dosyalar da şimdi dikkatimi çeken bir şeye daha rastladım KeyLogger için kullanılan bir özellik barındırıyormuş sanırsam eğer klavyeyle bir işlem yapmıyorsanız program üzerinden biraz şüpheli diyebilirim.

Risk içeriyor ancak hala %65 temiz diyebilirim.

Verileriniz çalınmamıştır büyük ihtimalle. Tarama yapsanız da virüs olduğunu varsayarsak antivirüsler de tespit etmediği için büyük ihtimalle bir şey bulmayacaklar.

Technopat'da zararlı olabilecek dosya paylaşmak yasak. Yasak olmasaydı belki kendi sanal makinemde çalıştırabilirdim.

Bir de ben böyle anlatıyorum ama korkmanıza gerek olacak bir durum olduğunu düşünmüyorum dediğim gibi program yaklaşık 7 aydır internette dolaşıyor bir problem olsaydı antivirüsler çoktan tespit ederdi düşünüyorum (Youtube için olan dosya hakkında konuşuyorum).
Bilgisayarınızda Defender varsa veritabanına düştüğünde bulacak ve temizleyecektir diye düşünüyorum.

Ancak program Defender'ı kapatıyor (GitHub dosyası) o yüzden Defender'ı Defender Control ile açmayı deneyebilirsiniz çalışacağını düşünüyorum.

Ayrıca attığım rehberlere bakın hepsini uygulamanız haftada 15-20 dakikanızı alır.
Ayrıca problem olsaydı antivirüslerin sezgisel olarak da tespit edeceğini düşünüyorum ama tespit edilmemiş.

Hocam GitHub dosyasını hiç çalıştırmadım sadece YouTube olanı açtım ve birkaç özellik çalıştırdım.
O zaman temizdir diye düşünüyorum Youtube dosyası. Ancak o da keylogger gibi tuşları kaydediyor yani sormak istediğim soru şu program içinde klavyenizi kullanarak her hangi bir işlem yapıyor musunuz?

Ayrıca Windows'u hızlandırıyor galiba bu program genel olarak Technopat üzerinde de buna benzer ancak farklı bir dosya paylaşılmıştı diye hatırlıyorum ona da bakabilirsiniz.

O zaman temizdir diye düşünüyorum YouTube dosyası. Ancak o da keylogger gibi tuşları kaydediyor yani sormak istediğim soru şu program içinde klavyenizi kullanarak herhangi bir işlem yapıyor musunuz?

Ayrıca Windows'u hızlandırıyor galiba bu program genel olarak Technopat üzerinde de buna benzer ancak farklı bir dosya paylaşılmıştı diye hatırlıyorum ona da bakabilirsiniz.

Yok hocam sadece mouse ile butonlara basıp açıp kapatabiliyosunuz.
(
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
) 3. dakika 4. saniyede bu programı gösteriyor. Bu tarz bir Launcher.

O zaman temizdir diye düşünüyorum YouTube dosyası. Ancak o da keylogger gibi tuşları kaydediyor yani sormak istediğim soru şu program içinde klavyenizi kullanarak herhangi bir işlem yapıyor musunuz?

Sadece 1 tane soru da vardı baktım ve zararı olabileceğini yazmış.

Yok hocam sadece mouse ile butonlara basıp açıp kapatabiliyosunuz.
(
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
) 3. dakika 4. saniyede bu programı gösteriyor. Bu tarz bir Launcher.

Sadece 1 tane soru da vardı baktım ve zararı olabileceğini yazmış.

Hocam dediğim gibi bu tarz bilgisayar hızlandırma veya temizlik üzerine olan programlar Technopat üzerinde var bulup kullanabilirsiniz daha güvenli olacaktır ufak bir araştırmayla bulabilirsiniz. Defender'ınız kapanmadıysa problem yok veritabanlarına düşerse engelleyecektir.

Hocam dediğim gibi bu tarz bilgisayar hızlandırma veya temizlik üzerine olan programlar Technopat üzerinde var bulup kullanabilirsiniz daha güvenli olacaktır ufak bir araştırmayla bulabilirsiniz. Defender'ınız kapanmadıysa problem yok veritabanlarına düşerse engelleyecektir.

Tamamdır hocam teşekkür ederim. Bir tık saçma gelecek ama format atmaya gerek var mıdır acaba bu programdan sonra ve veritabanına düştüğünü nereden anlayabilirim veya kendisi silecek midir?

Ve hocam attığım fotoğrafta sadece kırmızıyla işaretlediğim kapalıydı şimdi açtım bir sorun yoktur umarım.(Kaspersky yüklü olduğu için virüs korumasını o yapıyor.)

Tamamdır hocam teşekkür ederim. Bir tık saçma gelecek ama format atmaya gerek var mıdır acaba bu programdan sonra ve veritabanına düştüğünü nereden anlayabilirim veya kendisi silecek midir?

Ve hocam attığım fotoğrafta sadece kırmızıyla işaretlediğim kapalıydı şimdi açtım bir sorun yoktur umarım.(Kaspersky yüklü olduğu için virüs korumasını o yapıyor.)

Hocam şimdi fark ettim Kaspersky'ı sildikten sonra virüs ve tehdit koruması adlı bölüm de fidye yazılımı durumunda dosya kurtarma seçenekleri için OneDrive'ı ayarlayın diyor. OneDrive'ı etkinleştirmesem sıkıntı çıkar mı?

Virüsten korunmak için burayı açmama gerek var mıdır acaba.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    38,6 KB · Görüntüleme: 34
  • w.PNG
    w.PNG
    19,9 KB · Görüntüleme: 29
Son düzenleme:

Hocam şimdi fark ettim Kaspersky'ı sildikten sonra virüs ve tehdit koruması adlı bölüm de fidye yazılımı durumunda dosya kurtarma seçenekleri için OneDrive'ı ayarlayın diyor. OneDrive'ı etkinleştirmesem sıkıntı çıkar mı?
Hayır bu program fidye ile her hangi bir alakası yok veritabanına düştüğünde silinecektir ki dediğim gibi ben Youtube'den indirdiğiniz dosyanın temiz olduğunu düşünüyorum tek şüpheli gözüken şey şu keylogger ile alakalı olması.

Yani keylogger ile alakalı olarak gösteriyor Hybrid-Analysis tek şüpheli olan şey o yani virüs olma ihtimali dediğim gibi düşük geliyor bana. Virüs değil yüksek ihtimal ancak virüs ise veritabanına düştüğünde silinecektir ve bilgisayarınız da Kaspersky olması güzel bir şey bir problem olursa engelleyecektir.

Ayrıca Kaspersky yüklüyken Defender'a gerek yok.

Hayır bu program fidye ile herhangi bir alakası yok veritabanına düştüğünde silinecektir ki dediğim gibi ben YouTube'dan indirdiğiniz dosyanın temiz olduğunu düşünüyorum tek şüpheli gözüken şey şu keylogger ile alakalı olması.

Yani keylogger ile alakalı olarak gösteriyor hybrid-analysis tek şüpheli olan şey o yani virüs olma ihtimali dediğim gibi düşük geliyor bana. Virüs değil yüksek ihtimal ancak virüs ise veritabanına düştüğünde silinecektir ve bilgisayarınız da Kaspersky olması güzel bir şey bir problem olursa engelleyecektir.

Ayrıca Kaspersky yüklüyken Defender'a gerek yok.

Hocam Kaspersky'ı maalesef sildim çünkü performans düşüklüğü yarattığına inanıyorum. Şu an sadece Windows'un kendi güvenliği var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı