VirusTotal'e girmeden URL tarıyor

0tac

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba, dün işim düştü ve VirusTotal'in URL kısmına girdim ve benim daha önce aratmadığım, girmediğim değişik bir site vardı ve son tarama 15 dakika önceydi. O URL'yi sildim ve taramak istediğim URL'yi girdim. Kontrol için bugün tekrar baktım tekrardan o URL 5 saat önce taratılmış olarak çıktı. Bu bir güvenlik sorunu mu? Kaspersky tam tarama sonucu tehdit yok.
20231214_195629.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu olayı daha önce de yaşadım. Ama yaşadıktan sonra temiz kurulum yaptım ve hep aynı URL gerçekten çok korkutuyor.

VirusTotal'e doğrudan girdiğinize emin misiniz? Muhtemelen tarayıcı kısayollarından giriyorsunuz ve kısayolda bu URL'yi aratan link kayıtlı. Ben kaydetmedim diyor olabilirsiniz tarayıcınız otomatik kaydetmiştir.

VirusTotal'e doğrudan girdiğinize emin misiniz? Muhtemelen tarayıcı kısayollarından giriyorsunuz ve kısayolda bu URL'yi aratan link kayıtlı. Ben kaydetmedim diyor olabilirsiniz tarayıcınız otomatik kaydetmiştir.
Direkt olarak arama kısmına yazıp kendi sitesine giriyorum. IPTV linkinin tarayıcı ile de ilgili olduğunu düşünmüyorum. Bu olayı aynı linkle daha önce de yaşadım ama o olaydan sonra temiz kurulum yaptım.

Direkt olarak arama kısmına yazıp kendi sitesine giriyorum. IPTV linkinin tarayıcı ile de ilgili olduğunu düşünmüyorum. Bu olayı aynı linkle daha önce de yaşadım ama o olaydan sonra temiz kurulum yaptım.

Tamam şöyle olmuş olabilir. O VirusTotal linkine daha öneceden girmişsinizdir veya tıkladığınız bir yer yönlendirmiştir. Link de tarayıcı geçmişine kaydolmuştur. Temiz kurulum yaptıktan sonra tarayıcıda aynı hesaptan giriş yaptıysanız tarayıcı verileriniz geri indirilmiş olabilir. Korkulacak bir şey olduğunu sanmıyorum muhtemelen tarayıcınızda o URL bir şekilde bir yere kaydolmuştur otomatik tamamlama vs. yapmıştır. Arama yerine yazıyorum diyorsunuz, tarayıcının arama yerinde (çoğu tarayıcıda) otomatik tamamlama bulunur. VirusTotal'e arama motoru üzerinden girince de çıkıyor mu?

Tamam şöyle olmuş olabilir. O VirusTotal linkine daha öneceden girmişsinizdir veya tıkladığınız bir yer yönlendirmiştir. Link de tarayıcı geçmişine kaydolmuştur. Temiz kurulum yaptıktan sonra tarayıcıda aynı hesaptan giriş yaptıysanız tarayıcı verileriniz geri indirilmiş olabilir. Korkulacak bir şey olduğunu sanmıyorum muhtemelen tarayıcınızda o URL bir şekilde bir yere kaydolmuştur otomatik tamamlama vs. yapmıştır. Arama yerine yazıyorum diyorsunuz, tarayıcının arama yerinde (çoğu tarayıcıda) otomatik tamamlama bulunur. VirusTotal'e arama motoru üzerinden girince de çıkıyor mu?
Tarayıcımda oturum açık değil ve bu siteyi ilk defa görüyorum beni korkutan şey de bu. Farklı sitelere de baktım ama bunun gibi hiç bir yazıyla uyuşmuyor. Microsoft Edge kullanıyorum otomatik tamamlamadan kastınızı tam anlamadım ama aramayı kendi kendine önceki aramalarla değiştirmesini diyorsanız hayır değil. Kendim Edge'ye girip Google ile otomatik tamamlama olmadan yazıyorum ve çıkan en üstteki VirusTotal sitesinden URL kısmına giriyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı