Visual Basic 6.0 ile programlama dili yapılabilir mi?

Programlama dillerinin bir dil ile yazıldığını internette okudunuz sanırım?

Programlama dili yapmak için Assembly ve Low level dilleri çok iyi bilmeniz gerekiyor.
Visual Basic dili yüksek seviye bir dil.

@user.cs 'nin yaptığı fcode C# ile hiç Assembly kullanılmadan yapıldı. Yani yapılmaz değil yapılır lexer mantığını araştırmanızı öneriririm.
 
Açıkçası yazacağınız dilin özelliğine bağlı olarak dil seçimi yapabilirsiniz. İsterseniz Python kullanarak bile yazabilirsiniz. Tabi bu dilin kalitesini ne yönde etkiler, yazacağınız dilin özelliklerine göre değişir.

Dillerin çalışma mantığı bölümlerden oluşuyor ve tüm bölümlerle ayrı ayrı ilgilenmelisiniz. Interpreted bir dil yapacağınızı varsayarsak;
  1. Yazılan kod bölümlere ayrılmalı.
  2. Bu bölümler değerlendirilerek verisel bir tanımlandırma yapılmalı.
  3. Tanımlanan veriler işlenerek anlamlı bir aksiyon ağacına dönüştürülmeli.
  4. Aksiyon ağacı sıraya uygun bir şekilde çalıştırılmalı.
Elbette bu sıralama bu şekilde çok sade. Teknik olaylara gelince karmaşıklaşabilir.
 
@user.cs Bunu anlatamıyorsun. Moderasyon ekibi ile alakalı da konu açtım. Adamlar konuya mesaj yetkisini kaldırmış. Kendileri yorum atmış ve başkasının atmasına resmen izin vermemiş. Yorumlarının doğru olmadığını kısıtlamayı kaldırsalar bir ton kaynak ile kanıtlayacağım. Daha fazla uğraşmayacağım cidden yönetim bile yanlış bilgi verilmesini istiyorsa kendileri bilirler.
 
Visual Basic 6.0 Windows XP SP2 ile birlikte çoktandır öldü, ama yapılabilir. Günümüzde VB6 ile uyumlu olmayan Visual Basic NET kullanılıyor. Her hangi bir çok kapsamlı veya genel kapsamlı dil ile bir programlama dili yapabilirsin.

Hatta Türkçe de yapabilirsin.
Github'da sürüsüyle farklı dillerde yazılmış ama çoğunlukla derlenmemiş veya yarım bırakılmış Basic derleyici yada yorumlayıcıları örnekleri bulabilirsin.
Linklerini atabilirmisiniz hocam
 

Geri
Yukarı