Visual Code'a yazıyorum fakat hala Tkinter dosyası açılmıyor eskiden bir tane küçük sayı tahmin oyunu yazmıştım o terminalede aşağıda verdiğim şeyi verip duruyor yeni hiçbir şey Tkinter eklentisinde çalıştıramıyorum ha bire terminale;
PS C:\Users\xxxx\OneDrive\Masaüstü\Deneme> & C:/Users/mgulx/AppData/Local/Programs/Python/Python311/python.exe c:/Users/mgulx/OneDrive/Masaüstü/Deneme/deneme.py
Sayı tahmin oyununa hoş geldiniz!
1 ile 100 arasında bir sayı seçtim, hadi tahmin et!
Tahminin nedir?
Deyip duruyor çıldırttı resmen beni, bunun çözümü nedir?
Python uygulamasını silip tekrardan kurduğum da bu sorun ortadan kalktı fakat aynı sorunu bu sefer hata aldığım farklı bir varyasyonda yaşıyorum!
import tkinter as tk
from tkinter import messagebox
root = tk.Tk()
root.withdraw()
messagebox.showinfo("Merhaba", "Hello World")
root.mainloop()
Bu kodu çalıştırmaya çalıştığım da busefer de
PS C:\Users\xxxx\OneDrive\Masaüstü\GAME2> & C:/Users/xxxx/AppData/Local/Programs/Python/Python311/python.exe c:/Users/xxxx/OneDrive/Masaüstü/GAME2/Deneme.py
Traceback (most recent call last):
File "c:\Users\mgulx\OneDrive\Masaüstü\GAME2\Deneme.py", line 1, in <module>
import tkinter as tk
File "C:\Users\mgulx\AppData\Local\Programs\Python\Python311\Lib\tkinter\__init__.py", line 65
if name == "main":
IndentationError: expected an indented block after function definition on line 64
PS C:\Users\mgulx\OneDrive\Masaüstü\GAME2>
Bu hatayı alıyorum ama bu kodda kesinlikle 65ci satır yok tamamen daha önce hata aldığım ara bellek gibi bir yerde sıkışmış bir code hatası bu
Kod:
import tkinter as tk
from tkinter import messagebox
root = tk.Tk()
root.withdraw()
messagebox.showinfo("Merhaba", "Hello World")
root.mainloop()