Visual Snow'un psikolojiyi etkilemesi

Atii242

Picopat
Yer
TR
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600
RTX 4060
16 GB RAM
Meslek
Öğrenci
Selamlar. Ben önceden bunun konusunu açmıştım ama tam aradığım cevabı alamadım ve güncellemek istiyorum. Bende 6-7 senedir Visual snow mu neyse o var. Karlı görüş karıncalı TV ekranı gibi görüyorum bayağıdır her şeyi. Ve internette tedavisi yok diyorlar benim tamamen psikolojimi altüst etti. Ne demek tedavisi yok yani sonradan olan bir şey hiç mi mantıklı açıklaması yok anlamıyorum ne yapacağım onu da bilmiyorum böyle yaşamak cidden çok zor ve insanın psikolojisini yerle bir ediyor. Körden farkım yok sanki. Geçmez mi bu hiç? Doktor'a gideceğim ama tedavisini olmadığını söylüyor bir arkadaş ve moralimi bozdu. Bilgisi olan arkadaşlar yazabilir mi? Buna ihtiyacım var.

Öncelikle geçmiş olsun. Araştırdığımda bunun bir tedavisi olmadığını görüyorum ancak hayat kalitesini iyileştirmeye yönelik adımlar atılması öneriliyor. Siz yinede göz doktoruna gözükün ve göz doktoru dışında sizi muayene etmesi için nöro-oftalmoloğa adlı bölümü sorun ve oraya görünün. Bu hastalık ne zaman başladı ve ne sebebiyet verdi bilemiyorum. 2025 yılı için bir tedavi henüz gelişmediyse gelişmeleri takip edip bu şekilde yaşamayı kabullenmekten başka çareniz yok gibi gözüküyor. Dünyanın sonu değil bizden daha kötü, ne aklı zihni yada kolu bacağı gözü olmayan insanlarda var. Yapabilirseniz sesinizi duyurmaya çalışıp bu hastalığın daha fazla bilinmesini sağlayıp daha hızlı tedavi yöntemine ulaşmayı deneyebilirsiniz, bu belki sizin ömrünüzde mümkün olmayabilir ama sizden başkası için bir tedavi yöntemi olabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben de ilk defa duyduğum bir rahatsızlık olduğu için biraz araştırdım. Dediğiniz gibi kesin bir tedavisi yok yabancı kaynaklara göre. Psikolojik ve/veya nörolojik bir sorun. Anladığım kadarıyla doktorların bile bir kısmının hastalıktan haberi yok. BlackVcard'ın tavsiyelerine ek olarak:

Reddit ve benzeri kaynaklarda aynı hastalığı çeken kişilerin tecrübelerinden faydalanmaya çalışın, belki hafiflemesine yardımcı olacak bir yönteme denk gelebilirsiniz. Misal aşağıdaki gibi:

old.reddit.com/r/visualsnow/comments/14lj3tw/visual_snow_vs_and_possible_cures_or_helpers/

Yerli kaynaklar da iş görebilir tabi, ekşisözlük ve benzeri.

Ancak başkalarının tavsiyelerini değerlendiriken mantık çerçevesinden bakın ve hata kaza şaçma tavsiyeler varsa uygulamayın. Tedavisi olmayan ve az bilinen hastalıklarda bu hastalıktan muzdarip kişilerin oluşturduğu topluluklar çözüme ulaşmada ve farkındalık açısından en büyük yardımcıdır. Varsa Facebook gruplarına katılın.

Geçmiş olsun, umarım tedavisi bulunur.

Teşekkürler. Ben bunun belirtilerine bakınca migren , baş ağrısı, ışık hassasiyeti falan bu tarz şeyler gördüm. Sorun şu ki bu belirtilerin hiç biri yok. Ama benim bunun tedavisine hala inancım var bende yoktu genetiğimde de yok. Gözlerim miyop. Göz kuruluğu var acaba bu mu etki yapıyor hiç bilmiyorum. Doktora gideceğim 12 ağustosta bakalım ne diyecek. Bunun gitmesini belkide zengin olmaktan çok istiyorum hayatı çok farklı görüyorum ve tedavisi yok resmen kafaya takınca daha kötü etmeye başladı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı