Çözüldü Visual Studio 2022 "Ayıklama işlemine başlayamıyor" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

resyltalha

Centipat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Ekran görüntüsü 2021-12-11 193838.png

Ekran görüntüsü 2021-12-11 194040.png

Nerede hata yaptım anlamıyorum.
-Yazdığım kodlar doğru.
-Projenin içerisinde olduğu klasör Türkçe ya da yabancı karakter içermiyor.
Bu sorunla 2 aydır uğraşıyorum operatörler, veri tipleri, breakpoint, tür dönüşümleri, else if, loop gibi konuları öğrenip pratiğe dökemiyorum bu hata yüzünden, yardımcı olursanız sevinirim.

Çözüm
Yazdığın kodlar doğru değil. (hello) değil ("hello") yazman gerekli.

IDE, hatayı göstermiş zaten.
Yazdığınız kod yanlış.
WriteLine fonksiyonuna argüman olarak string göndermelisiniz. Tanımlanmamış bir değişken göndermeye çalıştığınızdan hata alıyorsunuz.

Merhabalar;
IDE(yazılımı geliştirdiğiniz ortam(Visual Studio)) hatalar mevcut olduğu için geliştirmiş olduğunuz kodu IDE build edip derleyemiyor. Bu sebepten dolayı bir "exe" dosyası oluşturamıyor. Hata almanızı sağlayan durum bu şekilde oluşuyor.

İlk olarak kodunuzda bulunan altı kırmızı çizilmiş kısımları düzeltin ve ardından yukarıda @Ecmel 'in belirttiği gibi hatanızı düzeltip, CTRL + S komutuyla çalışmanızı kayıt edin. Bu işlemler sonrasında programınızı çalıştırmayı deneyin.
Kodunuzu düzeltmek için;
Kod:
namespace ConsoleApp1
{
    internal class Program
    {
        static void main(string[] args)
        {
            // İki adet /  işareti ile tekli yorum satırı veya aşağıdaki gibi kullanım ile çoklu yorum satırı ekleyebilirsiniz.
            /*
                Burada yazdırmak istediğiniz değer int(tam sayı(orn: 8)) gibi direk yazabilirsiniz.
                Fakat karakter yazdırmak için tek tırnak içinde yazmak('k'),
                bir metin veya kelime girmek için  ise ("Merhaba Dünya!") çift tırnak içine yazmalısınız.
            */
            Console.WriteLine("Hello!");
            Console.ReadLine();
        }
    }
}

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı