Visual Studio 2022 Microsoft. Visualcpp. Redist. 14.latest yüklenemedi

977Texass

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba ben hxle yazmak için Visual Studio 2022 kuracaktım. Microsoft. Visualcpp. Redist. 14.latest yüklenemedi hatası aldım her şeyi denedim internetten ama olmadı. Ne yapabilirim?

Dosya Ekleri

• 1762115365237.png
    1762115365237.png
    26,7 KB · Görüntüleme: 10
Bu hata, Visual Studio'nun değil, Visual C++ yeniden dağıtılabilir paketinin (Redistributable) bozuk kurulumundan kaynaklanıyor.
Özetle: Windows, eski bir vc_runtimeMinimum_x64.MSI dosyasını arıyor ama o dosya artık yok.
Sana sırayla, en az riskliden daha derine giden bir yol vereyim:
---
1. Visual Studio kurulumunu durdur
İlk önce:
1. Visual Studio kurulum ekranını kapat.
2. Arka planda varsa vs_installerservice.exe gibi Visual Studio süreçlerini Görev Yöneticisi'nden sonlandır.
Böylece bozuk pakete takılmadan önce ortamı temizlemiş oluyoruz.
---
2. Yüklü Visual C++ paketlerini temizle
Windows ayarlarından:
1. Ayarlar → Uygulamalar → Yüklü uygulamalar (veya Program Ekle/Kaldır).
2. Listede şu tarz girdileri ara:
Microsoft Visual C++ 2015–2022 Redistributable (X64)
Gerekirse yanında (X86) olanı da.
3. Özellikle sürümü 14.44.35211 civarında olan varsa Kaldır deyip temizlemeye çalış.
Eğer kaldırırken aynı “network resource is unavailable” hatası çıkarsa, normal kaldırma işlemi de bozulmuştur; o zaman 3. adıma geçiyoruz.
---
3. Microsoft'un “Program Install and Uninstall Troubleshooter” aracını kullan
Bu, bozuk kurulum kalıntılarını zorla söküp atmak için Microsoft'un resmi aracı.
Adımlar:
1. Microsoft'un Program Install and Uninstall Troubleshooter aracını indir (kurulum/kaldırma sorunlarını gideren küçük bir. Diagcab aracı).
2. Aracı çalıştır, Uninstall (Kaldırma) seçeneğini işaretle.
3. Listeden sorunlu olan:
Microsoft Visual C++ 2015–2022 Redistributable (X64)
Veya yakın isimli paketi seç.
4. “Yes, try uninstall” (Evet, kaldırmayı dene) diyerek zorla temizlet.
Bu işlem tamamlandığında Windows Installer kayıtları ve bozuk paket referansları çoğunlukla temizlenmiş oluyor.
---
4. Visual C++ 2015–2022 Redistributable'ı sıfırdan kur
Şimdi taze bir paket kuralım:
1. Microsoft'un resmî sayfasından en güncel “Microsoft Visual C++ Redistributable for Visual Studio 2015-2022” paketini indir.
Dosya adı genelde: vc_redist.x64.exe
2. Dosyaya sağ tık → Yönetici olarak çalıştır.
3. Kurulum başarıyla biterse sistemi bir kez yeniden başlat.
Bu noktada Visual C++ tarafı temiz + güncel olacak.
---
5. Visual Studio 2022 kurulumunu yeniden başlat
1. Visual Studio Installer'ı aç.
2. Gerekirse “Onar” (Repair) yapabilir veya direkt Yeni bir kurulum başlatabilirsin.
3. Yükleme sırasında Microsoft. VisualCpp. Redist. 14.Latest paketi bu sefer kendi başına sorunsuz geçmesi gerekir.
---
6. Hâlâ aynı uyarıyı verirse (ileri seviye)
Eğer inatçı bir şekilde yine:

“The feature you are trying to use is on a network resource that is unavailable…”

Uğultusuna devam ederse, muhtemel sebep:
Windows Installer kayıt defterinde eski bir product code kalmış ve ısrarla C:\ProgramData\Package Cache\{B8B3BB4A-A1…} yolunu arıyor.

Bu durumda yapabileceklerin:

Program Install and Uninstall Troubleshooter'ı tekrar çalıştırıp farklı isimli eski C++ paketlerini de temizlemek.

Registry ile oynamak mümkün ama hata yapıldığında sistemde başka şeyleri bozabileceği için, genel kullanıcıya önermiyorum. (Sen “ben zaten Regedit içinde büyüdüm” diyorsan, o zaman bozuk ürünün GUID'ini bularak HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall ve HKLM\SOFTWARE\Classes\Installer\Products altından temizlemek gerekiyor; ama öncesinde tam yedek şart.)

---

7. Ek kontroller

Kurulumu denerken:

Geçici olarak antivirüs / 3. parti güvenlik yazılımlarını kapat.

Kurulum dosyalarını C: altında kısa bir klasöre çıkar (C:\VS2022SEtup gibi).

Sistem tarih/saatinin doğru olduğundan emin ol.

Daha önce Visual Studio'nun eski bir sürümü (2019/2017) sorunsuz çalışıyorsa, onlar genelde sorun değil, ama yine de Installer üzerinden Repair çalıştırmak bazen C++ paketlerini düzeltiyor.

---

Kısaca:

1. Bozuk Visual C++ redistributable'ı zorla sök,

2. Microsoft'un en güncel vc_redist.x64.exe paketini kur,

3. Sonra Visual Studio kurulumunu tekrar çalıştır.

Bu tarz MSI/cache hataları biraz inatçı olur ama yapbozun parçaları bunlar. Bir sistem dünyası klasiği: “Önce kır, sonra temiz kur.”

Manuel kurmayı dene. Zaten yüklü derse Onar dersin

VS Installer'ı Yönetici başlat.

İndirme kısmında Değiştir diye bir buton olması lazım ona tıkla. Veya sıfırdan başlarsın yine. "İş yükleri"ne gel. "C++ Yeniden Dağıtılabilir (Redistributable)" varsa bul tick'ini kaldır. Yoksa "Onar" butonuna tıklarsın

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı