Visual Studio Arka Plan Sorunu

Emre Sancar

Kilopat
Makaleler
1
Merhaba Visual Studio ve C++ kodlama diline yeni başladım. Aslında 3ds Max programında 3d model yapıyordum. Ama bir kodlama dili bilmek istedim. Visual Studio programında bir program yazarken şu sorunlarla karşılaştım;

1. Formuma buton ekldeim ve butona bir resim atatdım. Sorum şu: Ben bu butona tıklayınca buton biraz sönük kalıcak yani etkinleşmiş gibi gözükücek. Asus' un biosunda enrgy saving, quiet, vb. tıklayınca sönük gibi kalıyo işte onun gibi olsun istiyorum. Başka örnek bulamadım. :)

2. Formuma arka plan ekledim fakat arka planım büyük olduğu için forma sığmadı ve sadece bir kısmı gözüktü. Bunu nasıl sığdırabilirim.

3. Formuma bilgisayarın saatiyle aynı olan bir saat nasıl eklerim.

Merhabalar, daha önce C++ bir geçmişsiniz yok ise, ki yok olduğunu beyan etmişsiniz. <time.h> kütüphanesi ve time fonksiyonu advanced programming seviyesindedir. Ben size başlangıç yönergesini vereyim. Uygulamak yada uygulamamak size kalmış. Birde tavsiyede bulunayım biz alt sınıflara C++ öğretmeden önce , C anlatırız. Sebebi ise C bir küme olarak düşünürsek, C++'da C'nin alt küme olduğu, daha büyük bir kümedir ve bu kümeye kütüphane adı verdiğimiz küçük kümelerle kesiştirilmiştir.
1. c++ standart kütüphanesi (standart library)
2. c++ giriş çıkışkar (input and output)(cin/cout)
3. namespace kavramı
4. değişken türleri (data types)+ bool
5. Dögüler (loops) -Yapılar(structures)
6. Strings ekleme- çıkartma - degiştirme
7. Karşılaştırma (comparing) (if-else)
8. Fonksiyonlar (functions - ittrative - recursive)
9.pointer/referanslar (referance)
10. funcation :default arguments , overloading
11. Dosyaya yazdırmak (files input , output)
12. Sınıflar (class)
Listede daha uzacak ama şimdi düşündüm C'i bilmeden c++ geçmek biraz anlamsız. Çok istiyorsan sana C'i anlatırım, C biliyorsan ise C++ ilede kaldığımız yerden devam edebilirim. Ne düşünüyorsun?

Ne yalan söyliyim daha önce hiç C dilini duymamıştım. Sürekli olarak modellemeyle uğraşıyordum. Yazılım ileilgili pek fazla bilgim yok.C dilini anlatırmısın.

Ne yalan söyliyim daha önce hiç C dilini duymamıştım. Sürekli olarak modellemeyle uğraşıyordum. Yazılım ileilgili pek fazla bilgim yok.C dilini anlatırmısın.
İsterseniz e-mail adresini paylaşın anlık feedback yapalım yada C how to programming kitabını bir yerden bir şekilde edinin, sorununuz paylaşın. Biz burada çözelim.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı